AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istiklal marsinin besinci kitasi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Istiklal marşının beşinci kıtası nedir?​

İSTİKLAL MARŞI 5. KITASI Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın, Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.

İstiklal Marşı’nın 7 kıtası nedir?​

İstiklal Marşı’nın 7 kıtası nedir?
7.KITA: Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

İstiklal Marşı’nın 2 kıtası ne?​

İSTİKLAL MARŞI’NIN İLK İKİ KITASI Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl!

Istiklal marşının 5 kıtası nasıl kolay ezberlenir?​

Istiklal marşının 5 kıtası nasıl kolay ezberlenir?
İstiklal Marşını ezberlemek istiyorsak; İstiklal Marşını ezberlemek için boş bir kağıda en az 4-5 sefer yazmalıyız. Sabah uyandığımız zaman ve akşam yatmadan önce mutlaka okumalıyız. İstiklal Marşını daha önce ezberden okuyan öğrencilerin videolarını izleyip onları dinlemeliyiz.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış?​

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım; Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Istiklal marşının neden sadece iki kıtası okunur?​

Istiklal marşının neden sadece iki kıtası okunur?
İlk iki kıta, o tarihte henüz kafalarda bulunan, daha sonra ise yürürlüğe konulan devrimlere daha uygundu. Çünkü öbür kıtaların hemen hemen tamamında “Hakk”, “iman”, “şehit-şüheda”, “ezan”, “vecd”, “secde”, “İlahî”, “namahrem”, “din” ve “arş” gibi, din kaynaklı kelimeler yoğun biçimde geçiyor.

Istiklal marşı nasıl okunur?​

“istiklal marşı nasıl okunur” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. hazır ol vaziyeti alınmış, şapka var ise çıkarılmış, yüksek sesle okunmalıdır. usulüne göre okunur. hadisenin okuduğu gibi okunmaz.

Istiklal marşı kaç kıtadan oluşuyor?​

Istiklal marşı kaç kıtadan oluşuyor?
Türk milleti için önemli tarih ve günlerde okunan İstiklal Marşı 10 kıtadan oluşmaktadır.

Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın ne demek?​

Tarihimizde bir daha İstiklal Marşı yazılması demek aynı acıların ve kayıpların bir kez daha yaşanması demektir. Bu nedenle aynı acıların yaşanmaması için Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın sözü söylenmiştir.

Istiklal Marşı’nın sözleri nedir?​

Istiklal Marşı’nın sözleri nedir?
Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. O zaman vecd ile bin secde eder –varsa- taşım; Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-i mücerred gibi yerden na’şım; O zaman yükselerek Arş’a değer, belki başım.

2 kıta ne demek?​

İstiklal Marşı’nın 2. kıtasının anlamı Şair ikinci kıtada bayrağımızın o zaman ki kırgın, küskün, öfkeli halini dile getiriyor. Türk vatanının bazı parçaları, işgal edilmiştir. Bu yüzden bazı bölgelerde bayraklarımız indirilmiş yerine düşman bayrakları asılmıştır.

Istiklal marşı nın 3 kıtasını söyler misin?​

Istiklal marşı nın 3 kıtasını söyler misin?
3.KITA: Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Istiklal marşın anlamı nedir?​

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl! Şair son kıtamızda bayrağımızın her zaman dalgalanacağından özgürlüğün ve bağımsızlığın ülkemizin hakkı olduğundan bahsedilmektedir.

Istiklal Marşı’nın 2 kıtası ne anlatmak istiyor?​

Istiklal Marşı’nın 2 kıtası ne anlatmak istiyor?
O benimdir, o benim milletimindir ancak. Sancak yani bayrak bir milletin bağımsızlığının sembolüdür. Mehmet Akif bu dörtlükte yurdumun üstünde tütmeye devam eden tek bir ocak kalmayıncaya dek bu topraklarda bu bayrak dalgalanmaya devam edecek yani Türk milleti bağımsız kalmaya devam edecektir demek istemiştir.

Istiklal marşı nasıl öğretilir?​

İstiklal Marşını ezberlemek için defalarca bıkmadan okumalıyız. İstiklal Marşını ezberlemek için boş bir kağıda en az 4-5 sefer yazmalıyız. Sabah uyandığımız zaman ve akşam yatmadan önce mutlaka okumalıyız. İstiklal Marşını daha önce ezberden okuyan öğrencilerin videolarını izleyip onları dinlemeliyiz.

İstiklal Marşı'nın beşinci kıtası "Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın, Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın." şeklindedir.

İstiklal Marşı'nın yedi kıtası ise şu şekildedir:
7. KITA: "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!"

İstiklal Marşı'nın 2. kıtası:
"Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl!"

İstiklal Marşı'nın toplamda 10 kıtadan oluştuğunu belirtmek isterim. Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölümsüz eseri olan İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük duygularını yansıtmaktadır.

Eğer İstiklal Marşı'nın tamamını öğrenmek ve ezberlemek istiyorsanız, disiplinli bir şekilde her gün tekrar etmek ve öğrenme sürecinizi desteklemek adına farklı kaynaklardan yardım almak önemli olacaktır. Sesli kaynaklardan faydalanarak marşın doğru telaffuzunu da öğrenebilirsiniz. Marşımızın her bir kıtası, milli duyguları güçlü bir şekilde ifade ettiği için onları anlamak ve içselleştirmek de marşın önemini daha iyi kavramanıza yardımcı olacaktır.

Geri