Istiklal Marsi nin 3 kitasini soyler misin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İstiklal Marşı nın 3 kıtasını söyler misin?​

3.KITA: Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

İstiklal Marşı’nın 10 kıtası mı?​

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletinin bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. Bestesi Osman Zeki Üngör’e aittir. İstiklal Marşı toplamda 10 kıtadır. Özel günler ve törenlerde İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtası okunur.
Istiklal marşının beşinci kıtası nedir?
İSTİKLAL MARŞI 5. KITASI Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın, Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.
Istiklal marşı nasıl öğretilir?
İstiklal Marşını ezberlemek için defalarca bıkmadan okumalıyız. İstiklal Marşını ezberlemek için boş bir kağıda en az 4-5 sefer yazmalıyız. Sabah uyandığımız zaman ve akşam yatmadan önce mutlaka okumalıyız. İstiklal Marşını daha önce ezberden okuyan öğrencilerin videolarını izleyip onları dinlemeliyiz.

Hangi durumlarda İstiklal Marşı söylenir?​

Cevap: İstiklal Marşımız milli bayramlarımızda, önemli törenlerde ve Pazartesi ile cuma günleri okunmaktadır.

İstiklal Marşı’nın 2 kıtası ne anlatmak istiyor?​

O benimdir, o benim milletimindir ancak. Sancak yani bayrak bir milletin bağımsızlığının sembolüdür. Mehmet Akif bu dörtlükte yurdumun üstünde tütmeye devam eden tek bir ocak kalmayıncaya dek bu topraklarda bu bayrak dalgalanmaya devam edecek yani Türk milleti bağımsız kalmaya devam edecektir demek istemiştir.
Istiklal marşının 2 kıtasının anlamı nedir?
Şair ikinci kıtada bayrağımızın o zaman ki kırgın, küskün, öfkeli halini dile getiriyor. Türk vatanının bazı parçaları, işgal edilmiştir. Bu yüzden bazı bölgelerde bayraklarımız indirilmiş yerine düşman bayrakları asılmıştır. Kaş çatmak öfke halini ifade eder.
Okul öncesi istiklal marşı kabulu nasıl anlatılır?
İstiklal marşımızı hazır ol vaziyette,yüksek sesle,şapkamız var ise çıkararak ve bayrağımıza bakarak okuruz.. Mehmet Akif Ersoy’a teşekkür ettiğimiz resimlerini keserek mavi kartona yapıştırırlar. Ve dalgalanan bayrağımızı da başlarının üzerine gökyüzüne boyayarak yapıştırırlar. Fikir ve düzenleme kendime aittir.
İstiklal Marşını ezberlemek istiyorsak;
- Öncelikle İstiklal Marşının hangi ruhla yazıldığını bilmeliyiz.
- İstiklal Marşını ezberlemek için defalarca bıkmadan okumalıyız.
- İstiklal Marşını ezberlemek için boş bir kağıda en az 4-5 sefer yazmalıyız.
- Sabah uyandığımız zaman ve akşam yatmadan önce mutlaka okumalıyız.

Geri