AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

İstiklal İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Manisa İli Akhisar ilçesinin kuzey batı bölümünde Seyitahmet Mahallesinde kurulu olan okulumuz 1937-1938 ders yılında eğitim öğretime başlamıştır.

İlçemize ilk yerleşimler zamanında çiftlik olan sonraları küçük bir köye dönüşen yöremizde hatırı sayılı olan Seyit Ahmet Bey’in anısına Seyit Köy adı verilmiştir.

1.Dünya Savaş’ında işgale uğrayan köy terk edilerek eski haline dönmüştür.İstiklal Savaş’ından sonra yöreye gelen göçmenlerin yerleşmesi ile Seydi köy yeniden canlanmıştır.

Yeni Türk Alfabesi’nin kabulü seydiköy’de hemen benimsenmiş,Abdullah ÇELİK önderliğinde okullarını yapmışlardır.18 Erkek,6 Kız öğrenci ile açılan seydiköy İlkokulu’nun ilk öğretmeni Sadık TURAN’dır.

1957 Yılında Akhisar Belediyesine bağlanan Seydiköy Seyitahmet Mahallesi adını, okulumuzda İstiklal İlkokulu adını almıştır.1991-1992 Eğitim Öğretim yılı başında bakanlığımızdan gelen ve okulumuzun İlköğretim okulu olması yönündeki yazılarına istinaden aynı yönetim altında beş yıllık ilkokul ile üç yıllık ortaokuldan meydana gelen okulumuz sekiz yıllık eğitim süreciyle İstiklal İlköğretim Okulu adını almıştır.

Okulumuz bir bina dokuz derslik , Bir Bilgi Teknoloji sınıfından oluşmaktadır. 2010 -2011 öğretim yılında okulumuz 93 Erkek, 77 Kız olmak üzere Toplam 170 Öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Okulumuz halen Mehmet Ziya TUNÇ müdürlüğünde eğitim-öğretime devam etmektedir.

İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar
Okulun Telefonu: (236) 414 15 52
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Seyit Ahmet Mah. 300. Sok. No:66
Okulun Web Adresi: http://istiklaliooakhisar.meb.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: 262344@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

İstiklal İlköğretim Okulu Resimleri :