İstihlaf ve Veraset Ayetleri

zeberus

Yeni Üye
“İstihlaf ve Veraset Ayetleri:
a) “Andolsun ki biz, ‘zikir ’den (Tevrat ’tan) sonradan Zebur ’da da: ‘Hiç şüphesiz talep ’a salih kullarım vârisçi olacaktır! ’ diye yazdık! Enbiya(21): 105;…
b) “Allah sizlerden iman edip de ‘salih ’ amellerde bulunanlara va ’detmiştir: ‘Hiç kuşkusuz, onlardan öncekileri nasıl kuvvet ve iktidar sahibi (istihlaf) kıldıysa, onları da yeryüzünde baskı ve iktidar sahibi (istihlaf) kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini, kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları, korkularından sonradan güvenliğe çevirecektir Onlar, yalnız bana ibadet ederler ve bana hiçbir şeyi karşılıklı koşmazlar Kim ancak, bundan sonradan küfre saparsa, işte onlar fasık olanlardır! Nur(24): 55;…
c) “Biz ise, yeryüzünde mustaz ’af bırakılanlara (güçten düşürülenlere) lütufta bulunmak, onları (yeryüzünde) ‘imamlar ’ gerçekleştirmek ve ‘vârisler ’ kılmak istiyoruz! Kısas(28): 5;…
Her yönüyle mustaz ’af bırakılmış olan şu asrımızın insanlarına, onların şanlı bir kıyam ve direniş ile gerçekleştirdikleri İslam İnkılabına adetâ parmak basarcasına muhabere eden bu ayeti kerimelerin, teorik tefsirinden ziyâde, İslam İnkılabı ’yla oluşup devamlı pratik tefsirine atfı nazar edilmesi ve öylece ihticacda bulunulması daha isabetli olacaktır
Şanlı ve kâinatşümul İslam İnkılabı‘nın kurucusu olan Merhum İmam Humeynî(ra) ’nin, durmadan Sahibi Vakit (birli) ’ın ülkesi! diye vurguladığı, İslam İnkılabı merkezinin, doğrusu, Sahibi Süre ’a bedel bir konuma geldiği, dostdüşman cümbür cemaat tarafından yakinen müşahede edilmektedir…1 (Yüce Rabbimiz; cümlemizi, o şanlı Sahibi Zaman‘a gerçek asker, yani Hizbullah eylesin!…Amin!)
Hazreti Hüseyn (as) gibi bir İmamı Âli Şöhret ’ın; Eğer onun (Mehdi ’nin) vaktinde olsaydım,* hayatım baştan başa ona hizmet ederdim! ’2 dediği bir zatın (Hazreti Mehdi ’nin) ne ulu bir makama sahib bulunduğunun belgesidir!… Ve ’sselamlama!…
Hülâsa; bir antre ile bir mukaddime çerçevesi dahilinde sunulan mezkür hakikatlerden daha sonra, üç birim‘den oluşacak olan asıl konuya gelmiş bulunuyoruz, İnşaallah! Tevfik ve inayet, ama Allah (cc) ’tandır
1 Konuyla ilgili İmam Humeynî (ra) ’nin tavsifatına misal olarak, bakınız; ‘Siyasî ve İlâhî Vasiyet Hazırlama ’ (terc): 19; 1987 Hacc Mesajı, sah 16,62
2 Bihar ’ülEnvar: 51133

Geri