- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
İstihare niyeti nasıl söylenir?
İstihare namazının birinci rekatında “Niyet ettim Allah rızası için iki rekat İstihare namazı kılmaya” diye niyet ederiz. 2. Sonrasında ise “Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız ve Subhaneke duasını okuruz. 3. Ardından, Euzü-besmele çekeriz ve hemen sonrasında Fatiha Duası’nı okuruz.Başkası için istihare nasıl yapılır?
Ama başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu. Daha sonra bazı tasavvuf ehli arasında yaygınlaşmıştır. Bunun yerine en isabetli olanı, kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah’tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır.
İstihare duası kaç kere okunur?
İstihâre, yapılmasının doğru olup-olmadığında tereddüt edilen şeylerde yapılır ve yedi kere tekrarlanabilir. İstihâreden sonra, insanın gönlüne bir açıklık gelir ve ilk defa kalbe doğan şeyin hayırlı olduğu kabul edilerek ona göre hareket edilir (İbn Âbidîn, Reddü’l- Muhtar, II, 470-471).İstihare namazında hangi renkler hayırlıdır?
Beyaz renk: Saflığın mükemmelliğin haysiyetin saflığın ve temizliğin, farkındalığın ve hayata daha güzel bakmaya yeni başlangıçları temsil eder. Bej rengi: Bir işin temelini, sade halini olmazsa olmazını temsil etmektedir Aynı zamanda tarafsız olan yönünü gösterir. Bordo renk: Başarı ve ferahı simgeler.
İstihare duası nasıl yapılır?
İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ”Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb.Eş için istihareye nasıl yatılır?
İstihâre, bir kimsenin yapmak istediği bir eylemin ya da vermek istediği kararın kendisi için hayırlı olup olmayacağı konusunda bir işarete kavuşmak maksadıyla yatmadan önce iki rekât namaz kılarak Allah’a dua etmesidir.
İstihare duası başkasına yapılır mı?
Osman Ünlü Hoca’ya göre ise istihareyi kişinin kendisi yapması gerekir. Prof. Dr. Mustafa Karakaş’a göre istiharenin başkası tarafından yapılmasından çok kişinin kendisi tarafından yapılması daha uygundur.Istiharede görülen renkler nasıl yorumlanır?
Hastalıktan kurtulmanın ve adaletin habercisidir.Mavi renk: Zihin açıklığına ve geleceğe umutla bakmaya, huzur, bilgelik, sonsuzluk ve sadakati gösterir. Pembe renk: Mutluluk, sevgi, şefkat konuları ile ilişkili olup aşka ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. Sarı renk: Hem olumsuz hem de olumlu manalara gelir.