istihare namazı nasıl kılınır ve duası

SoruCevap

Yeni Üye
istihare namazı nasıl kılınır istihare namazı duası istihare namazı nedir

İstihare Duası

Allahumme inni estehiruke biilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'lazim Feinneke takdiru vela ekdiru ve ta'lemu vela a'lemu ve ente allamu'lğuyUb Allahumme in kunte ta'lemu enne haza'l, emre hayrun li fi dini ve meaşi ve akibeti emri acili emri ve acilihi fakdirhu li ve yessirhu li summe barik li fih Ve in kunte ta'lemu enne haza'lemre şerrun li fi dini ve meaşi ve akıbeti emri acili emri ve acilihi fasrifhu anni vasrifni anhu va'kir liyelhayra haysu kane sume ardini bih

imagesistiharenamazinasilkilinirveduasi5ad29fd689c92

Allah'ım! Senin ilmine gore hayrını diliyorum, kudretinden guc istiyorum, senin buyuk fazlını diliyorum Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin Allah'ım eğer sen bu işin benim dinim, gecmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır Eğer bu işim benim dinim, gecimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan cevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle

istihare namazı nasıl kılınır

Bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığına dair Manevi bir işarete kavuşmak icin kılınan iki rekatlık bir namazdırforumdaşnet Birinci rekatta Kafirun Suresiniİkinci rekatta İhlas Suresiniokumak mustahaptır Namazdan sonra İstihare Duası okunur (İstihare duası icin bakınız: Delilleriyle İslam İlmihali, Prof Dr Hamdi DONDUREN, s 350), sonra da abdestli olarak kıbleye yonelip yatılır Ruyada beyaz veya yeşil gorulmesi hayır ve iyiliğe; siyah veya kırmızı gorulmesi ise şerre işarettir

Geri