İstihare duası Okunuşu Arapça ve Türkçe

zeberus

Yeni Üye
İstihare duası Okunuşu Arapça ve Türkçe

İstihare duası, sonucu hayır ve iyi olduğu tam anlamıyla bilinmez durumlarda, Allahtan hayır olanı göstermesi için edilen bir duadır Eğer, kişi namazını kılamayacak halde ise, sadece duasını okuyup rüya ’ya yatabilir Burada makbul görülen duadır şüphesiz ki peygamber efendimiz ümmeti için zararlı olan hiçbir şeyi önermez! Resulü Ekrem sahabelerine istihare namazı öğretmiş ve kılmaları hususunda onları bilgiler vermiştir

İstihare Duası;
‘‘Allâhumme innî estehîruke biilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'lazîm Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'lğuyûb Allâhumme in kunte ta'lemu enne hâzâ'l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh Ve in kunte tâ'lemu enne hâza'lemre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va'kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih ’ ’

İstihare duasının anlamı;

Allah ’ım yapmayı düşündüğüm şu işin işlenmesinden yoksa terkinden hangisinin bahtı açık olduğunu bana ilminle kolaylaştır Kudretinle senden şiddet istiyorum Senin heybetli fazlından hibe buyurmanı dilerim Kuşkusuz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez Sen bilirsin, ben bilemem Sen şeyi mükemmel bilensin, Allah ’ım Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu ya da dünya veya ahretimin sonucu bakımından benim için şanslı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mukaddes kıl Eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya ya da ahretimin sonucu bakımından benim için fenalık olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzakta eyle Nerede olursa olsun benim için iyilik olanı takdir et Daha Sonra da beni bu hayırla memnun eyle'' *

Geri