Istifa eden ogretmen nasil emekli olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.095
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İstifa eden öğretmen nasıl emekli olur?​

5434 sayılı Kanuna tabi olup da, en az 10 yıllık memurluk hizmetini doldurduktan sonra istifa edenler, herhangi bir yerde çalışmamak ve primlerini kendileri ödemek kaydıyla, memurluk statünden emekli olabilmektedirler.

Emeklilik için yaşı bekleyen memur ikramiye alabilir mi?​

Sonuç olarak, emeklilik şartlarından olan 25 yıl hizmet şartını (yıpranma dahil) yerine getirdikten sonra emeklilik yaşını beklemek üzere istifa etmeniz durumunda emeklilik ikramiyesi bakımından hiçbir hak kaybı ortaya çıkmayacaktır.

Öğretmen istifa ederse ne olur?​

Öğretmen istifa ederse ne olur?
Kadrolu Devlet Memuru olarak görevden ayrılan personel eğer tekrardan kadrolu personel olarak göreve dönmek isterse tekrardan göreve dönme şartları vardır. Sözleşmeli personeller gibi istifa ettikten sonra bir yıl geçmeden göreve dönememe şartları olmadığı gibi tekrardan sınava girme gibi şartı da yoktur.

25 yılını dolduran bayan öğretmen emekli olabilir mi?​

25 yılını dolduran bayan öğretmen emekli olabilir mi?
08/09/1999 tarihinden önce devlet memurluğu, sigortalı veya bağ-kur’lu hizmet süreleri bulunan devlet memuru öğretmenlerin emekli olabilmesi için; Kadın devlet memuru öğretmenin 20 hizmet yılını ve yaş grubunu. Erkek devlet memuru öğretmenin 25, hizmet yılını ve yaş grubunu doldurması gerekmektedir.

Emekli ikramiyesi ne zaman hak edilir?​

26.01.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 6270 sayılı kanuna göre emekli ikramiyesi ödenebilmesi için, 8.9.1999 tarihinden sonra istifaen görevinden ayrılmış olması, İstifaen görevinden ayrıldığı tarih itibariyle 15 yıl sigortalılık süresi olması, En az 3600 gün prim ödenmiş olması şartı aranmaktadır.

7000 günü dolduran memur emekli olabilir mi?​

4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 7000 prim günü ve 58 yaş veya 4500 prim günü, 25 yıl sigortalılık süresi ve 58 yaş şartlarını sağlamanız gerekiyor. 7000 prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi şartları birlikte aranmıyor.

Öğretmenlerin kaç istifa hakkı var?​

Öğretmenlerin kaç istifa hakkı var?
Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

İstifa eden öğretmen başka kurumda göreve başlayabilir mi?​

İstifa eden öğretmen başka kurumda göreve başlayabilir mi?
657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.

İstifa eden memur tazminat alır mi?​

Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.

Bayan öğretmenler ne zaman emekli olur?​

Kadın devlet memuru öğretmenin 25 yıl hizmet yılı + 58 yaşını doldurması, Erkek devlet memuru öğretmenin 25 yıl hizmet yılı + 60 yaşını doldurması gerekmektedir.
 
İstifa eden öğretmenlerin emekli olabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. 5434 sayılı Kanuna tabi olan ve en az 10 yıl memurluk hizmetini doldurmuş öğretmenler, istifa ettikten sonra herhangi bir yerde çalışmamak ve primlerini kendileri ödemek koşuluyla memurluk statüsünden emekli olabilirler.

Emeklilik için yaşını bekleyen memur, 25 yıl hizmet süresini (yıpranma dâhil) tamamladıktan sonra emeklilik yaşını beklemek üzere istifa ettiği takdirde emeklilik ikramiyesi konusunda herhangi bir hak kaybı yaşamaz.

Öğretmen olarak istifa edenlerin durumunda, kadrolu devlet memuru olan personellerin tekrar kadrolu olarak göreve dönmek istemeleri durumunda belirli şartlar bulunmaktadır. Dolayısıyla sözleşmeli personeller gibi bir yıl içerisinde göreve dönememe veya sınava girmeme gibi kısıtlamalar söz konusu değildir.

Bayan öğretmenlerin 25 yıl hizmetini doldurduktan sonra emekli olabilmeleri için belirli şartlar bulunmaktadır. 08/09/1999 tarihinden önce devlet memurluğu veya sigortalı hizmeti bulunan bayan devlet memuru öğretmenlerin, 20 yıl hizmet süresi ve belirli yaş kriterlerini karşılamaları gerekmektedir.

Emekli ikramiyesi hakkı, 6270 sayılı Kanuna göre belirli şartlara bağlıdır. Bu kanuna göre, istifaen görevinden ayrılmış olmanız, ayrıldığınız tarihte 15 yıllık sigortalılık süresinin olması ve en az 3600 gün prim ödemenizin bulunması gerekmektedir.

4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 7000 prim günü ve 58 yaş veya 4500 prim günü, 25 yıl sigortalılık süresi ve 58 yaş şartlarını sağlamanız gerekmektedir. 7000 prim günü ve 25 yıl sigortalılık aranmıyor.

Öğretmenlerin istifa hakkı konusunda, 657 sayılı Kanuna göre görevlerinden istifa eden memurların belirli şartlara göre görevlerine geri dönebileceklerini ancak iki defadan fazla istifa etmeleri durumunda bu hakkı kaybedebileceklerini belirtmek gerekmektedir.

İstifa eden bir öğretmenin başka bir kurumda göreve başlayabilmesi mümkündür, ancak bu durumda belirli kriterler ve uygun boş kadroların bulunması gerekmektedir.

İstifa etmek suretiyle ayrılan memurun kıdem tazminatı alamayacağına dair ifade, 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışanlar için geçerlidir.

Kadın devlet memuru öğretmenlerin emeklilik için belirli hizmet şartlarına ve yaş kriterlerine uygun olmaları gerekmektedir. Kadın devlet memuru öğretmen, 25 yıl hizmet yılına ve 58 yaşına ulaştığında emekli olabilirken, erkek devlet memuru öğretmenin 25 yıl hizmet yılına ve 60 yaşına ulaşması gerekmektedir.
 
Geri
Üst