Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Istifa eden memur baska bir kurumda ise baslayabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Istifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?​

657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.

Memur istifa dilekçesi nereye verilir?​

657 sayılı devlet memurları kanunun 94.maddesi şu şekildedir: Çekilme: Madde 94 – Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek hüküm: 31/7/1970 – 1327/75 md.)

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?​

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.

Memurun istifası ne zaman geçerli olur?​

Memurun istifası ne zaman geçerli olur?
Bu nedenle de istifa eden bir memur görevine istifa tarihinden itibaren en fazla bir ay daha devam etmekle yükümlü olup, bu süre dolduktan sonra görevini bırakabilecektir. Olağanüstü bir mazeretle çekilenler ise üstüne haber vermek şartıyla bir ay şartına tabi olmaksızın görevden ayrılabilirler.

Kadrodan istifa edilir mi?​

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

İstifa eden memur ne zaman ayrılabilir?​

İstifa eden memur ne zaman görevinden ayrılabilir?​

İstifa eden memur ne zaman görevinden ayrılabilir?
“Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.”

Devlet memurluğundan istifa edince tazminat alabilir mi?​

Devlet memurluğundan istifa edince tazminat alabilir mi?
İstifa eden memur ise emeklilik hakkını henüz kazanmamış olduğu için istifa ettiğinde (istifa anında) emekli ikramiyesini alamaz, şartları taşırsa daha sonra emekli olunca memuriyet hizmet süresine ait ikramiyesini alabilir.

Devlet memuru nasıl istifa eder?​

İstifa beyanı yazılı olarak yapılır. Kamu görevine girme gibi kamu görevinden istifa da bir haktır. (657 sayılı Kanun m. 20) İstifa usulüne ilişkin hükümler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu m. 94 ve devamında düzenlenmiştir.

Memur istifa süreci nasıl işler?​

İstifa edecek memurun yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam etmesi esastır. Nihayet yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Memurluktan istifa işlemleri ne kadar sürüyor?​

Memurluktan istifa işlemleri ne kadar sürüyor?
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; çekilme dilekçesi üzerine dilekçesi 8 günde onaylanan ve ilişiğini kesen devlet memurunun usule uygun çekilmesi sebebiyle 6 ay bekleme süresine tabi olmaktadır.
 
Tabii ki, istifa eden bir memur başka bir kurumda işe başlayabilir. Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olmayan personel kendi isteğiyle görevinden çekilmişse ve gireceği kurumda boş kadro bulunuyorsa, ve gireceği sınıfın niteliklerini taşıyorsa bu durumda atanabilir.

Memur istifa dilekçesi kendi bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat ederek memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Bu süreç 657 sayılı kanunun 94. maddesi gereğince yapılmalıdır.

5 yıllık bir memur istifa ettiğinde genelde kıdem tazminatı hakkı doğmaz. İstifa etmenin ardından sırf bu nedenle uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatı alamaz.

Memurun istifası, istifa tarihinden itibaren en fazla bir ay daha devam etmekle yükümlü olacağı ve bu süre dolduktan sonra görevini bırakabileceği şeklinde belirlenmiştir. Olağanüstü durumlarda ise haber vermek şartıyla bir aya tabi olmaksızın görevden ayrılabilir.

İstifa sürecinde, istifa eden memur yerine atanan kişinin gelmesine veya istifanın kabul edilmesine kadar görevine devam etmelidir. Yerine atanan kişi belirli bir süre içinde gelmediği takdirde ya da bir vekil atanmadığı durumda, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Devlet memurluğundan istifa eden bir memur, emeklilik hakkını henüz kazanmadığı için istifa anında emekli ikramiyesini alamaz. Şartları yerine getirirse daha sonrasında emekli olduğunda memuriyet hizmet süresine ait ikramiyesini alabilir.

Memur istifasını yazılı olarak yapar ve istifa usulü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerinde düzenlenmiştir.

Memurluktan istifa işlemleri genellikle 8 gün içinde onaylanır ve ilişiği kesilen devlet memuru, usule uygun şekilde çekildiği için 6 ay bekleme süresine tabi olabilir. Bu süreç genellikle bu şekilde işler.
 
Geri
Üst