AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istenmeyen mesajlari nasil engelleyebiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Istenmeyen mesajları nasıl engelleyebiliriz?​

Görüşmeyi engelleme
- Mesajlar uygulamasını açın.
- Ana ekranda engellemek istediğiniz görüşmeye dokunup basılı tutun.
- Engelle. Tamam’a dokunun.

E devletten mesaj engelleme nasıl yapılır?​

E devletten mesaj engelleme nasıl yapılır?
e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız gerekiyor.

Bir numaranın beni aramasını nasıl engellerim?​

Çağrı almak istemediğiniz telefon numaralarını engelleyebilirsiniz….Numara engelleme
- Telefon uygulamanızı açın.
- Diğer Çağrı geçmişi’ne. dokunun.
- Engellemek istediğiniz numaradan gelen bir çağrıya dokunun.
- Engelle/spam bildir’e dokunun.

iPhone mesaj engelleme nasıl yapılır?​

iPhone mesaj engelleme nasıl yapılır?
iPhone’da mesajları engelleme, filtreleme ve bildirme
- Mesajlar yazışmasında yazışmanın en üstündeki ada veya numaraya dokunun.
- Aşağı kaydırın, sonra Bu Arayanı Engelle’ye dokunun.

Istenmeyen iletileri nasıl engellenir e devlet?​

İstenmeyen mesajları engelleme işlemleri İleti Yönetim Sistemi ve e-Devlet ekranları üzerinden yapılabiliyor. İYS üzerinden İstenmeyen mesajları engelleme işlemi https://iys.org.tr/ adresi üzerinden vatandaş giriş ekranına tıkladıktan sonra e-Devlet şifresi veya telefon numaranız ile giriş yapabilirsiniz.

Izinsiz gelen mesajları nereye şikayet edeceğiz?​

Izinsiz gelen mesajları nereye şikayet edeceğiz?
Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemine (tiss.gtb.gov.tr) e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapın.

SMS Red sitesi nedir?​

reklam yapmak istiyorsunuz ve toplu sms paketleri aldınız. gibi ,sms listesinden çıkışı kolaylaştıran bir kod bulunması gerekiyor. kullanıcı xxxx belirtilen numaraya red firma yazıp listeden çıkıyor. bu işlem yapıldıktan sonra bu göndericiden gelen tüm smsler engelleniyor.

Vodafone aramasını istemediğim numarayı nasıl engellerim?​

Vodafone aramasını istemediğim numarayı nasıl engellerim?
ENGELLE yazıp 2222’ye mesaj atarak sisteme üye olunuz. Daha sonra CAGRIENGELLE 5XXXXXXXXX yazıp (yani CAGRIENGELLE’den sorna bir boşluk ve önlemek istediğiniz numarayı başında 0 olmadan yazıp) 2222’ye mesaj atınız. CAGRIIZIN yazın.

İstenmeyen mesajları engelleme konusunda ayrıntılı bilgiler verilen başlıklara göz atalım:

1. **Görüşmeyi Engelleme:**
- Mesajlar uygulamasını açın.
- Ana ekranda engellemek istediğiniz görüşmeye dokunup basılı tutun.
- "Engelle" seçeneğine dokunun.

2. **E-Devlet'ten Mesaj Engelleme:**
- e-Devlet üzerinden de mesaj engelleme işlemi yapabilirsiniz.
- Sisteme giriş yapın ve "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratın.
- "Yeni İletişim Adresi Ekle" kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyin.

3. **Bir Numaranın Beni Aramasını Engelleme:**
- Telefon uygulamanızı açın.
- "Diğer Çağrı Geçmişi"ne dokunun.
- Engellemek istediğiniz numaradan gelen bir çağrıya dokunun ve "Engelle" seçeneğine dokunun.

4. **iPhone Mesaj Engelleme:**
- iPhone'da mesajları engelleme adımlarını şu şekilde izleyebilirsiniz:
- Mesajlar yazışmasında üstteki ada veya numaraya dokunun.
- Aşağı kaydırın ve "Bu Arayanı Engelle" seçeneğine dokunun.

5. **İstenmeyen İletileri Engelleme - e-Devlet:**
- İleti Yönetim Sistemi ve e-Devlet ekranları üzerinden istenmeyen mesajları engelleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
- [iys.org.tr](https://iys.org.tr/) adresinden giriş yaparak işlemi tamamlayabilirsiniz.

6. **Izinsiz Gelen Mesajları Şikayet Etme:**
- Izinsiz gelen mesajları [Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi](https://tiss.gtb.gov.tr/) üzerinden e-Devlet kimlik ve şifrenizle şikayet edebilirsiniz.

7. **SMS Red Sitesi Nedir:**
- SMS Red, reklam amacıyla gönderilen mesajlardan çıkmak için kullanılan bir sistemdir. Numaraya "RED FİRMA" yazarak listenin dışına çıkabilirsiniz.

8. **Vodafone Aramasını Engelleme:**
- Vodafone'dan istenmeyen numaraları engellemek için "ENGELLE" yazıp 2222'ye mesaj atabilir ve ardından engellemek istediğiniz numarayı belirterek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek istenmeyen mesajları engelleyebilir ve rahatsız edici durumları en aza indirebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sormaktan çekinmeyin.