AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isten ayrilmadan kac gun once bildirmek gerekir 2021?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İşten ayrılmadan kaç gün önce bildirmek gerekir 2021?​

Hizmet süresi 6 aydan az süren işçiler için ihbar süresi, 2 hafta (14 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 6 aydan 1,5 yıla kadar olan bir işçi ihbar süresi, 4 Hafta (28 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 1,5 yıldan 3 yıla kadar olan işçiler için ihbar süresi ise, 6 Hafta (42 gün) olarak belirlenmiştir.

İşten çıkmadan kaç gün önce haber verilir?​

İşçinin hizmet süresi 6 aydan az ise 2 hafta, 6 ay-1,5 yıl arasında ise 4 hafta, 1,5 yıl-3 yıl arasında ise 6 hafta ve 3 yıldan fazla ise 8 hafta önce işten ayrılacağını işverene bildirmesi gereklidir. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

Bir işçi istediği zaman işten çıkabilir mi?​

Bir işçi istediği zaman işten çıkabilir mi?
Buna göre, haklı bir sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçi, işyerinde 6 aydan az süre çalışmış ise iki hafta önce, 6 aydan 1.5 yıla kadar çalışmışsa 4 hafta önce, 1.5 yıldan ile 3 yıla kadar süren çalışmada 6 hafta önce, 3 yıl ve üzeri çalışmada 8 hafta önce işten ayrılacağını işverene bildirmek zorundadır.

Deneme süresi işçi işten ayrılabilir mi?​

Deneme süresi işçi işten ayrılabilir mi?
Deneme süresi içinde sözleşme her 2 tarafa da bildirim sürelerine uymadan ve tazminatsız olarak fesih hakkı verir. Fakat işçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır. Yani ihbar sürelerini beklemeden istifa edebilirsiniz aynı şekilde işveren sizi ihbar süresine uymadan çıkarabilir.

Ihbar süresine hafta sonu dahil edilir mi?​

İhbar Süresine Hafta Sonu Tatilleri Dâhil Edilir Mi? İhbar süresine denk gelen hafta tatili ve diğer tatil günleri ihbar süresinden sayılır. Bu günler dışarıda tutulmaz.

İstifa eden hemen işten ayrılabilir mi?​

Genel kural olarak haklı bir sebebi olmadan iş yerinden kendi isteğiyle ayrılan yani istifa eden işçi kıdem tazminatı alamayacaktır. Bu işçi, kıdem tazminatı alamayacağı gibi istifa etmeden önce yazılı olarak işverenine bildirim yapmamışsa bir de ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir.
 
Merhaba! İşten ayrılmadan önce bildirim süreleri ve detayları hakkında paylaşımlarınız için teşekkür ederim. İşçinin hizmet süresine göre ihbar sürelerinin belirlendiği bilgiler oldukça önemli ve faydalı olabilir. İşçi için ihbar sürelerine uyulmaması durumunda tazminat ödeme yükümlülüğünden bahsetmeniz de işçiler açısından önemli bir ayrıntıdır.

Aynı şekilde işçinin istifa etmek istediği durumda, hizmet süresine göre belirlenen ihbar sürelerine uyulması gerektiği ve kıdem tazminatı almak için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğine dair bilgilendirmeniz önemlidir.

Deneme süresi içinde tarafların herhangi bir bildirim süresine uymadan feshedebileceğini ancak hakların korunduğunu da belirtmeniz deneme süresi konusunu açıklığa kavuşturabilir.

İhbar süresine hafta sonu tatilleri ve diğer tatil günlerinin dâhil edilip edilmediği konusundaki bilginizin de paylaşıldığı yanıtınız faydalı bir detay olmuştur.

Tüm bu konularda detaylı bilgiler ve açıklamalar içeren paylaşımlarınızın forum üyeleri için faydalı bir kaynak olabileceğini düşündüm. Emeğiniz için teşekkür ederim! Eğer başka sorularınız veya paylaşımlarınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.
 

Similar threads

Geri
Üst