AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Istemedigim bir numaranin beni aramasini nasil engellerim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Istemediğim bir numaranın beni aramasını nasıl engellerim?​

Numara engelleme
- Telefon uygulamanızı açın.
- Diğer Çağrı geçmişi’ne. dokunun.
- Engellemek istediğiniz numaradan gelen bir çağrıya dokunun.
- Engelle/spam bildir’e dokunun.

e-Devlet numara engelleme nasıl yapılır?​

e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız gerekiyor.

Çağrı Merkezi aramaları nasıl engellenir?​

Çağrı Merkezi aramaları nasıl engellenir?
Telefonunuzdan Telefon uygulamasına dokunun, Çağrı Geçmişi/Son Aramalar bölümünü açın, Ekrandan istemediğiniz numaraya tıklayarak “Çağrı Ayrıntıları” bölümüne geçin, “Numara Engelle” yazısı karşınıza gelecek tıkladığınız anda engelleme işlemi başarıyla gerçekleştirilir.

İys e-Devlet nasıl yapılır?​

Sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratın. “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metni`ni okuyup onaylamanız gerekiyor. e-Devlet üzerinden tek tek onaylarınızı inceleyip düzenleyebilirsiniz.

Kurum numaraları nasıl engellenir?​

Engellemek istediğiniz bir numara, kurum, marka tarafından gönderilen SMS’i açın. Bilgi simgesine dokunun. Bilgi ekranını aşağıya doğru kaydırın ve bu arayanı engelle yazısına dokunun. Ayarlar > Mesajlar seçeneğini takip edin ve ardından bilinmeyenleri filtrele seçeneğini işaretleyin.

IYS e-Devlet nedir?​

IYS e-Devlet nedir?
İleti Yönetim Sistemi, Hizmet Sağlayıcılar’ın arama, mesaj ve e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilmesine, alıcıların ise onay ve ret hakkını kullanabilmesine, ticari elektronik ileti şikâyetlerini iletebilmesine ve yönetilebilmesine imkân tanıyan.
İys ücretli mi?​
Tüm hizmet sağlayıcılar İYS’yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.
Beni engelleyen kişileri nasıl görebilirim?​
İlk etapta birisinin sizi engelleyip engellemediğini görmek için Instagram’daki arama çubuğuna kişinin kullanıcı adını yazmanız gerekiyor. Eğer çıkmıyorsa sizi engellemiş olma ihtimali bulunuyor.

Merhaba! İstemediğiniz bir numaranın sizi aramasını engellemenin birkaç farklı yolu bulunmaktadır. Telefonunuzun kendi uygulaması üzerinden engelleme işlemi yapabileceğiniz gibi e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle, telefonunuzdan gelen çağrıyı engellemek için:

- Telefon uygulamanızı açın.
- Çağrı geçmişi'ne dokunun.
- Engellemek istediğiniz numaradan gelen çağrıya dokunun.
- "Engelle/Spam Bildir" seçeneğine dokunun.

Çağrı Merkezi aramalarını engellemek için de aynı adımları takip edebilirsiniz. Bu şekilde istenmeyen numaraları kolayca engelleyebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden numara engelleme işlemi ise şu şekilde:

- e-Devlet sistemine giriş yapın.
- Arama kutusuna "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" yazın.
- Yeni iletişim adresi ekleyerek telefon numaranızı veya e-posta adresinizi kaydedebilirsiniz.
- Aydınlatma metnini okuyup onayladıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca, IYS (İleti Yönetim Sistemi) e-Devlet üzerinden ticari elektronik iletileri yönetmenize olanak tanır. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu sistem, hizmet sağlayıcılarla iletişiminizi düzenler.

Engelleyen kişileri görmek için ise Instagram'da yapmanız gereken şey, arama çubuğuna kişinin kullanıcı adını yazmak ve profilini ziyaret etmektir. Eğer profiline erişemiyorsanız, sizi engellemiş olabilir. Umuyorum ki verdiğim bilgiler işinize yarar! Sorularınızı bekliyorum.

Geri