AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Istemci sunucu mimarisi nasil calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İstemci sunucu mimarisi nasıl çalışır?​

İstemciyi, sunucudan ayıran bir ağ mimarisidir. Ağdaki tüm kaynaklar server’a bağlıdır ve ağ kaynaklarının tek sorumlusu server’dır. Eğer server isterse, bu sorumluluğu ağdaki diğer makinalara verebilir veya hepsini kendi kullanır.

Oyun sunucuları nasıl çalışır?​

Oyun sunucuları, sistemciler ya da oyuncular tarafından internet üzerinden çok oyunculu bilgisayar oyunlarını çalıştırmak için kullanılırlar. Internet üzerinden oynanan oyunların çoğu bir oyun sunucusuna bağlanarak çalışmaktadırlar.
Sunucu ve Client nedir?
Yurkarıdaki tanımlardan anlaşılacağı üzere burada bahsi geçen istemci (client) internete bağlı olarak gezinen bir kişinin bilgisayarı iken, o kişinin erişmeye çalıştığı web sitesini barındıran bilgisayar ise sunucu(server) bilgisayardır .
İstemci uygulaması nedir?
İstemci (İngilizce Client), Bir ağ üzerinde, sunucu bilgisayarlardan hizmet alan kullanıcı bilgisayarlarıdır. Bilgiye erişim yetkileri sunucu tarafından belirlenir.

Server kurmak için ne gerekli?​

Yerel bir server kurmak için, herhangi bir server yönetmenin temeli olan bilgisayar ve ağ oluşturma kavramlarına aşina olmanız gerekiyor….Evde server kurmak
- Komut satırı kullanma.
- Ağ kurma ( IP, DHCP, portlar)
- Sistem yapılandırmanız.
- Ağ yapılandırmanız.
- Router (yönlendirici) yapılandırmanız (ev kurulumları için)

Server Kurma Nasıl Yapılır?​

Sunucu dosyasını ve Minecraft’ı açarak giriş yapın.
- Adım #1: Sanal ağ için Hamachi indirin ve kurun.
- Adım #2: Oyun sunucunuz için Minecraft Server dosyasını indirin.
- Adım #3: Minecraft Server dosyanızın bulunacağı yeni bir klasör oluşturun.
- Adım #4: Minecraft Server dosyasını oluşturduğunuz klasöre aktarın.
Client nedir ne işe yarar?
Client, sunucu tarafından veya ana bilgisayar tarafından sağlanan bilgi aktarımlarında istemci tarafında yer alır. Örnek bir senaryoyla açıklayacak olursak Client yani istemci olan taraf, bir internet sitesine giriş yapmaya çalıştığında ana web sunucusuna ulaşır ve bu sunucudan bilgi talebinde bulunur.
Client Tabanlı ne demek?
Viewstate, bir ASP.NET sayfasında geri yükleme (post back) işlemi gerçekleştiğinde sayfa içerisindeki kontrollerin özelliklerinin ve içerdiği değerlerin saklanarak sunucuya gönderilmesini sağlar.

Geri