- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Isteğe bağlı hazırlık okunur mu?
“İsteğe bağlı İngilizce hazırlık” ise 0 Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır. 4. Şahsen kayıt yaptıranlar ise üniversiteye önkayıt işlemleri sırasında isteğe bağlı hazırlık okumak istediğini belirterek isteğe bağlı hazırlık eğitimi alabilirler.Hazırlık sınıfından nasıl muaf olunur?
Hazırlık Eğitiminden Muafiyet b) En az son üç yılda, öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp, ortaöğretimini bu kurumlarda tamamlamış olmak.Isteğe bağlı hazırlık nasıl seçilir?
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına alınacak öğrencilerin kontenjanı Yabancı Diller Yüksekokulunun önerisi üzerine Rektörlük onayı ile belirlenir. Başvuruların belirlenen kontenjanı aşması halinde, ÖSYM’nin ilk yerleştirme puanı esas alınarak kontenjan sınırları içinde bir sıralama yapılır.
Devlet üniversitelerinde isteğe bağlı hazırlık var mı?
46 nitelik kodu ile yerleşen adaylar, istemeleri durumunda 1 sene ingilizce hazırlık okuyabilecekler. İstemeniz durumunda üniversitenin merkez kampüsünde bulunan Yabancı Dil Merkezinde 1 sene yabancı dil eğitimi alır, 1 senenin sonunda başarılı olunması sonrası üniversiteye başlangıç yapılacak. Tabi bu isteğe bağlıdır.
Hazırlık sınıfında burs alınır mı?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)Hazırlık muafiyet sınavına nasıl çalışılır?
Proficiency Sınavına Nasıl Hazırlanılır?- Üniversitenin Daha Önceki Yıllarda Hazırlamış Olduğu Soruları İnceleyin.
- Bol Bol İngilizce Makale Okuyun.
- Dinleme Becerinizi Geliştirin.
- Eksiklerinizi Belirleyin.
- Seviyenize Uygun Kaynak Seçin.
- Asla Pes Etmeyin.
- Gramer (Dil Bilgisi) Eksiklerinizi Mutlaka Giderin.
Muafiyet Sınavı Online mı?
Açıklamalar: a) Sınav uzaktan değil, yüz yüze yapılacaktır. b) Hazırlık muafiyet sınavını başaranlar 1. sınıfa, başaramayanlar ya da sınava girmeyenler hazırlık sınıfına devam eder. c) Bu sınava girmek zorunlu değildir, kendini yeterli görenler girebilir.
Isteğe bağlı hazırlıkta kalınca burs kesilir mi?
Evet kesilir, isteğe bağlı hazırlık okuyup da KYK bursu kesilen birçok öğrenci bulunmaktadır. Hazırlık sınıfından kaldıktan sonra yaz okulunda veya yapılan farklı bir hazırlık atlama sınavıyla hazırlığı geçerseniz ve bu durum ekim ayına kadar YÖKSİS kayıtlarında görünürse bursunuz devam eder.