Istege bagli hazirlik kalinca ne olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Isteğe bağlı hazırlık kalınca ne olur?​

İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.

L1 L2 L3 nedir İngilizce?​

Hazırlık programında L1 (Temel – Elementary), L2 (Orta altı – Pre-Intermediate), L3 (Orta – Intermediate) ve L4 (Orta üstü –Upper-Intermediate) seviyeleri bulunmaktadır.

Isteğe bağlı hazırlık nasıl olur?​

Isteğe bağlı hazırlık nasıl olur?
4. İsteğe bağlı hazırlık programına nasıl başvurabilirim? Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.

Hazırlık seviye tespit sınavına girmezsek ne olur?​

İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? En uygun seviyenin belirlenmesi için bu sınava mutlaka girilmesi gerekir. İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler, en alt seviyeden eğitimlerine başlarlar.

Ingilizce hazırlıkta kalınca ne olur?​

Lisans programının hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, istedikleri ve puanları yeterli olduğu takdirde eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, eşdeğer program yoksa, başarısız oldukları programa yakın Türkçe öğretim yapılan lisans veya ön lisans programlarına yerleştirilebilirler.

Hazırlık sınıfında kalınca burs kesilir mi?​

Hazırlık sınıfında kalınca burs kesilir mi?
Bu değişikliğe göre KYK bursunun devamı için “Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları” şartı getirildi. Bu bilgiler ışığında üniversitenizin hazırlık sınıfında kalmanız durumunda KYK bursunuz kesilir.
Isteğe bağlı hazırlık her Ünide var mı?​
Üniversitelerde hazırlık sınıfları öğrenciye ücretsiz olarak üniversite tarafından sağlanan, bir senelik hazırlanma ve yabancı dil öğrenmesi tanınan eğitim sınıfıdır. Günümüzde her üniversitede hazırlık sınıfları yer almakta ancak her bölüm için hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.
Isteğe bağlı hazırlık sınıfında kalmak var mı?​
-Evet. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmek isteğe bağlı ancak derslere devam etmek zorunludur. Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler.

Hazırlık sınıfı KYK bursu kesilir mi?​

Hazırlık sınıfı KYK bursu kesilir mi?
Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

İngilizce Seviye Tespit sınavı zorunlu mu?​

Bu sınav İngilizce seviye bilginizi değerlendirmek için hazırlanmış olup, NOT DEĞERİ YOKTUR ve yalnızca doğru seviyedeki bir sınıfta eğitim almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle SINAVA KATILIMINIZ ZORUNLUDUR.

İngilizce hazırlık sınavına girmek zorunlu mu?​

Özellikle yabancı dil eğitimi veren üniversiteler için muafiyet sınavı zorunludur. Yabancı dili üzerinden dersleri alabilmek için bu sınav eşliğinde seviye belirlemesi yapılması gerekir. Bu doğrultuda öğrenci sınavı eğer geçer ise, o vakit 1 yıl boyunca yabancı dil eğitimi almasına gerek kalmaz.
 
İsteğe bağlı hazırlık programında kalındığında derslere devam edilemez, sınavlara girilemez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Bu durumda genellikle bir sonraki akademik yıl tekrar hazırlık programına kayıt yaptırmanız gerekebilir. Devamsızlık durumu önemlidir çünkü programın amacı öğrencilerin yeterli düzeyde yabancı dil becerilerine sahip olmalarını sağlamaktır. Devamsızlık nedeniyle bu hedefe ulaşılamaz ve başarısızlıkla sonuçlanabilir.

Hazırlık programında bulunan seviyeler arasında L1 (Temel – Elementary), L2 (Orta altı – Pre-Intermediate), L3 (Orta – Intermediate) ve L4 (Orta üstü – Upper-Intermediate) seviyeleri yer almaktadır. Bu seviyeler öğrencilerin yabancı dil seviyelerine göre sınıflandırılmıştır ve programın ilerleyişini belirlemektedir.

İsteğe bağlı hazırlık programına başvurmak isteyen öğrenciler, üniversiteye ilk defa kayıt yaptırdıklarında ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form aracılığıyla başvuru yapabilirler. Bu şekilde isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini belirtirler.

İngilizce hazırlıkta kalındığında, lisans programının hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, belirli şartları karşıladıklarında farklı programlara yerleştirilebilirler. Eğer puanları yeterliyse, Türkçe öğretim yapılan lisans veya ön lisans programlarına transfer olabilirler.

Hazırlık sınıfında kalındığında burs durumu da belirli kurallara tabidir. Örneğin, KYK bursunu alıyorsanız ve hazırlık sınıfını geçmek şartıyla devam ediyorsanız, bursunuz devam eder. Ancak hazırlık sınıfında kaldığınız durumda, KYK bursunuz kesilebilir.

İngilizce hazırlık programlarında seviye belirleme sınavlarına katılmak genellikle zorunludur çünkü bu sınavlar öğrencilerin yabancı dil seviyelerini tespit etmek ve uygun düzeyde eğitim almalarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu nedenle sınavlara katılım genellikle zorunlu tutulmaktadır.

Son olarak, yabancı dil eğitimi veren üniversitelerde İngilizce hazırlık sınavına girmek genellikle zorunlu olabilir. Bu sınavlar öğrencilerin yabancı dil seviyelerini belirlemek ve uygun eğitimi almalarını sağlamak adına önemlidir. Eğer sınavı geçerlerse, 1 yıl boyunca yabancı dil eğitimi almak zorunda kalmayabilirler.
 
Geri
Üst