Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Istatistiki kiymet nasil hesaplanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
47.669
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Istatistiki kıymet nasıl hesaplanır?​

Çözüm: Beyannamenin İstatistiki Kıymeti=GV Matrahı / Günün USD Kuru üzerinden hesaplanmaktadır.

Gümrük beyannamesi FOB bedeli nerede yazar?​

Bu kutu, beyannamenin 1, 2, 3, 6, 7 ve 8 no.lu nüshalarında yer almaktadır. Bu kutuya faturanın “FOB” olarak düzenlendiği hallerde, eşyanın navlun bedeli ile sigorta bedeli kaydedilir.

Gümrük beyannamesinde tamamlayıcı ölçü nedir?​

Gümrük beyannamesinde tamamlayıcı ölçü nedir?
Bu kutuya özet beyan veya özet beyan hükmündeki belgelerin tarih ve sayıları yazılır. Eğer eşya daha önce bir gümrük rejimine tabi tutulmuş ise, ilgili beyannamenin tarih ve sayısı yazılır. 41- Tamamlayıcı Ölçü : Eşyanın Türk Gümrük Tarife Cetvelinde yer alan ölçü birimi cinsinden miktarı yazılır.

Çıkış ülkesi nedir?​

Çıkış ülkesi nedir?
Gideceği Ülke (İhraç eşyasının gönderileceği ilk ülkenin kodu yazılır.) Ticaret Yapılan Ülke (İhracat yapılan ülkenin kodu yazılır.) Çıkış/İhracat Ülkesi (Eşyayı sevk/ihraç eden ülkenin adı bu kutuya yazılır.) Gideceği Ülke (Bu kutuya eşyanın en son gideceği ülkenin adı yazılır.)

Beyannamede istatistiki kıymet nedir?​

İthalat İstatistikleri ithalat beyannamelerinin 46 nolu” İstatistiki kıymet” hanesinden alınmaktadır. Bu hane ithal eşyasının kıymeti, uluslararası taşıma ücreti ve sigorta toplamının dolar cinsinden ifadesi olan CIF kıymet hanesidir.

Istatistiki kıymet ne işe yarar?​

İhracat beyannamelerinde sadece ürün fiyatının (FOB) istatistiki kıymet olarak alınmasının asıl amacı istatistik verilerin hesaplanmasında somut rakamları elde etmek değil, KDV iadesi ve DFİF ödemleri sırasında haksız geri ödeme olmaması için düşünülmüş ve o amaçla uygulamaya konulmuş bir yöntemdir.

31 51 rejim ne demek?​

31 51 rejim ne demek?
Yeni BİLGİ Sisteminde; Rejim kodu 3151 olanlar DİR kapsamında yapılan ihracat, Rejim kodu 5100 ve 5171 olanlar ise DİR kapsamında yapılan ithalat olarak değerlendirilmektedir.

Gümrük beyannamesinde ex ne demek?​

Gümrük beyannamesinde ex ne demek?
Bu numara, içinde bulunulan yılın son iki hanesini, gümrük idaresinin kodunu, yapılan işlemin ithalat (IM) veya ihracat (EX) olarak türünü ve tescil sıra numarasını içerir. Gümrük beyanınızın bu şekilde gümrük idaresi kayıtlarına aktarılmasına “beyanname tescili” denir.

TCGB ne demek?​

TCGB: Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Beyannamesi/Detaylı Beyan Eşyanızı ithal/ihraç edebilmeniz için yetkili gümrük idaresine eşyaya ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı bir beyanda bulunursunuz.

FOB kıymeti ne demek?​

İngilizce Free On Board (FOB) terimi, tedarikçinin malzemeyi nakliye yapılacağı geminin güvertesine taşıyana kadar olan sorumluluğunu içerir. Fabrikadan liman gümrüğüne kadar olan taşıma masrafları ile liman gümrüğü ve liman masrafları tedarikçiye aittir.

Emsal kıymet nedir?​

Emsal kıymet nedir?
Emsal Kıymet 1- Türkiye’ye ihraç amacıyla satılan aynı veya benzer eşyanın birbiriyle hiçbir ilişkisi bulunmayan satıcılar ve alıcılar arasında satışındaki satış bedeli.
 
İstatistiki kıymet, bir gümrük beyannamesinde yer alan önemli bir kavramdır. Genellikle ithalat beyannamelerinde temsil edilir ve eşyanın değerini belirtir. Beyannamenin İstatistiki Kıymeti, Gümrük Verilerine (GV) Matrahı'nın, o günün döviz kuru üzerinden hesaplanmasıyla elde edilir. Bu hesaplama sonucunda beyannamede belirtilen eşyanın istatistiki değeri ortaya çıkar.

Gümrük beyannamesinde yer alan FOB bedeli, eşyanın teslim olduğu anda sahibi tarafından ödenen ve eşyanın tedarikçi fabrikadan gemi güvertesine kadar olan taşıma sorumluluğunu kapsayan maliyeti temsil eder. Beyannamenin belirli nüshalarında yer alan bu bilgi, eşyanın nakliye ve sigorta bedeli gibi detaylarını içerir.

Tamamlayıcı ölçü ise gümrük beyannamesinde yer alan bir diğer önemli kavramdır. Bu bilgi kutusuna, beyannameyi tamamlayan bilgilerin tarih ve numarası yazılır. Eğer eşya daha önce gümrük rejimine tabi tutulmuşsa, ilgili beyannamenin tarihi ve numarası da burada belirtilir. Ayrıca eşyanın Türk Gümrük Tarife Cetvelinde yer alan ölçü birimi cinsinden miktarı da tamamlayıcı ölçü kısmında yazılır.

Çıkış ülkesi ise, eşyanın gönderildiği veya ihraç edildiği ülkeyi temsil eder. Gümrük beyannamesinde bu bilgi, eşyanın sevk edildiği ülkenin kodu olarak belirtilir. Aynı zamanda eşyanın ticaret yapılan ve gideceği ülke bilgileri de bu kısımda yer alır.

Emsal kıymet ise, Türkiye'ye ihraç edilmek üzere satılan benzer ya da aynı eşyanın, farklı satıcılar ve alıcılar arasında gerçekleşen satış bedelini ifade eder. Bu kavram, eşyanın piyasadaki değerini belirlemek için önemli bir referans noktası olarak kullanılır.
 
Geri
Üst