AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istatistik dersi konulari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

İstatistik dersi konuları nelerdir?​

Verilerin düzenlenmesi ve analizi, frekans tabloları, grafiksel gösterimler, merkezi eğilim ölçüleri, aritmetik ortalama, mod, medyan, geometrik ortalama, harmonik ortalama, dağılım ölçüleri, varyans, ortalama mutlak sapma, dörtlükler, kutu çizimleri, değişim katsayısı, örnekleme dağılımları ve tahmin etme, örneklem …

İstatistik bölümü nedir dersleri?​

İstatistik bölümü nedir dersleri?
İstatistik bölümü, belli bir konu üzerine araştırma yapma, veri toplama, toplanan verileri çözümleme ve yorumlama hakkında eğitim ve araştırmalar yapar. Bölüm matematiksel ve uygulamalı istatistik olarak iki alanda eğitim verir.

Istatistik dersi sayısal mı?​

İstatistik yukarıdaki anlamıyla tekildir. Sözcüğün çoğul anlamı, “sistemli bir şekilde toplanan sayısal bilgiler”dir. Örnek olarak nüfus istatistikleri, çevre istatistikleri, spor istatistikleri, millî eğitim istatistikleri verilebilir.

İstatistik okuyan biri ne iş yapar?​

İstatistik okuyan biri ne iş yapar?
İstatistik uzmanı, firmanın dönemsel performans verilerini analiz eden ve bu analizler üzerinden rapor ve sunum hazırlayan, prim kazanımları tespitinde hesaplamalar yapan kişidir. İstatistik uzmanı, şirketin dönemsel performansını en iyi biçimde takip eden ve verileri düzenleyen kişilere verilen mesleki bir unvandır.
İstatistik bir bilim dalı mıdır?​
İstatistik bilgileri doğru bir şekilde toplamayı ve bunları bilgiye dönüştürmeyi amaç edinmiş bir bilim dalıdır.

Odtü istatistik mezunu ne iş yapar?​

Odtü istatistik mezunu ne iş yapar?
ODTÜ İstatistik Mezunları verinin olduğu her alanda çalışıyor. En fazla çalıştıkları sektörler aşağıdaki gibi sıralanıyor: Finans, Araştırma, Bilgi Teknolojileri, Eğitim, Satış, Operasyon, Danışmanlık, Girişimcilik.

Istatistikçi maaşı ne kadar?​

İstatistikçi maaşı ortalama aylık 11814 _TL’dir. En düşük İstatistikçi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 19375 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR İstatistikçi iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İstatistik dersi genellikle verilerin düzenlenmesi ve analizi, frekans tabloları, grafiksel gösterimler, merkezi eğilim ölçüleri (örneğin; aritmetik ortalama, mod, medyan, geometrik ortalama, harmonik ortalama), dağılım ölçüleri (varyans, ortalama mutlak sapma), dörtlükler, kutu çizimleri, değişim katsayısı, örnekleme dağılımları ve tahmin etme gibi konuları içerir.

İstatistik bölümü ise genellikle belli bir konu üzerine araştırma yapma, veri toplama, toplanan verileri çözümleme ve yorumlama gibi konularda eğitim ve araştırmalar yapar. Matematiksel istatistik ve uygulamalı istatistik olmak üzere iki alanda eğitim verir.

İstatistik bir bilim dalıdır çünkü verilerin toplanması, analizi ve yorumlanmasıyla ilgilenir. İstatistikçiler genellikle firmaların performans verilerini analiz eder, raporlar ve sunumlar hazırlar, prim kazanımlarını hesaplar. İş olanakları geniş bir yelpazede olabilir, örneğin finans, araştırma, bilgi teknolojileri, eğitim, satış, operasyon, danışmanlık gibi alanlarda çalışabilirler.

Üniversite mezunu bir istatistikçinin maaşı genellikle sektöre ve deneyime bağlı olarak değişiklik gösterir. Ortalama olarak 11814 TL gibi bir maaş alabilirken en düşük maaşlar 4253 TL, en yüksek maaşlar ise 19375 TL civarında olabilir. İş arayanlar için İŞKUR'da istatistikçi iş ilanlarına bakarak kariyer planlaması yapılabilir.

Geri