AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istanbulkart usulsuz kullanim cezasi ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İstanbulkart usulsüz kullanım cezası ne kadar?​

İstanbulkart’ı usulsüz kullananlara 430 TL ceza – Son Dakika Haberleri.

IBB kartı neden yüklenmedi?​

IBB kartı neden yüklenmedi?
İBB Yardım Kartı Neden Kapatıldı Maddi durumu iyileşen geliri yükselen kişilerin kartları yapılan inceleme sonrası kapatılmaktadır. Eğer kartınızı haksız yere kapatıldığını düşünüyorsanız hemen İBB sosyal yarımlar birimine tekrar başvurarak açtırabilirsiniz.

Anne kartı her ay yenileniyor mu?​

İSTANBUL’DA 100 BİN ANNE ARTIK ÜCRETSİZ SEYAHAT EDİYOR Ücretsiz İstanbulkart uygulamasından bugüne kadar 100 bine yakın küçük çocuğu olan anne yararlandı. Başvuru sayısı ise 110 bine yükseldi. Anne Kart ile çocuklu anneler aylık 150 ücretsiz geçiş hakkına sahip oluyor.

İstanbulkart usulsüz kullanım ne demek?​

İstanbulkart usulsüz kullanım ne demek?
Her kart ihtiyaçlara göre sadece kart sahibinin kullanımı için veriliyor. Vatandaşların sadece kendilerine ait ulaşım kartını kullanması gerekiyor. Kişisel kartların başkası tarafından kullanılması, usulsüzlük oluşturuyor” denildi.
Akbil cezası ne kadar?​
Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına ayrıca aylık tam mavi kart bedeli olan 430 lira ceza da uygulandı. Fiziki denetimlerin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için de hat bazlı gezici denetim ekipleri oluşturuldu.

İBB kartları ne zaman yatacak?​

İBB kartları ne zaman yatacak?
Sosyal Destek Kartınıza (İstanbulkart) yüklemeler her ayın 1’i ve 5’i arasında yapılır.

İBB sosyal yardım kartı kaç günde gelir?​

İBB Yardım Kartı başvuru sonucu 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Anne kart 150 kontör aylık mı?​

Anne kart 150 kontör aylık mı?
Anne Kart ile çocuklu anneler aylık 150 ücretsiz geçiş hakkına sahip oluyor.

Ücretsiz anne kartı ne zamana kadar geçerli?​

İBB Meclisi 17 Temmuz’daki kararıyla, 4 yaşa kadar çocuğu olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesini ve ücretsiz taşıma bedelinin Belediye bütçesinden karşılanmasını onaylamıştı. 0 – 48 ay çocuğu olan anneler, Anne Kart adı altında ücretsiz İstanbulkart (150 kontör içeren) alabilecek.

Kartım nakit avansa kapandı ne zaman açılır?​

Kartım nakit avansa kapandı ne zaman açılır?
Bu doğrultuda nakit ve/veya kullanıma kapatılan kredi kartlarının açılabilmesi için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekmektedir. Bu şekilde kullanımı kısıtlanmış kredi kartının limiti artırılamaz. Limit artışı için de dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekmektedir.
Neden nakit avans çekemiyorum?​
Sadece bu da yetmiyor; bir yıl içinde üç defa dönem borcunuzun %50 sinden fazla ödeme yapmadıysanız kartınız nakit avans kullanmanıza izin vermeyecektir. Yani düzenli olarak asgari borç ödemek ya da ödemeleri aksatmamak bile nakit avans çekmeye yetmeyebiliyor.

Yüksek kredi kartı limiti kredi notunu etkiler mi?​

Yüksek kredi kartı limiti kredi notunu etkiler mi?
Kredi kartlarınızın ve kredili mevduat hesaplarınızın limit aşımına da geçmemelisiniz. Limit aşımı durumuna düşmeniz kredi notunuzu olumsuz olarak etkiler. Belirli bir oranda kredi kullanma alışkanlığınız olursa ve kredi kartlarını düzenli olarak kullanırsanız kredi notunuz artmaya başlayabilir.

Evet, İstanbulkart'ı usulsüz kullananlara 430 TL ceza verilmektedir. Her kart sahibine özel olarak verilen kartların başkaları tarafından kullanılması usulsüzlük oluşturur. Bu nedenle kart sahiplerinin sadece kendilerine ait kartları kullanmaları önemlidir.

IBB kartları genellikle her ayın 1'i ve 5'i arasında yüklenmektedir. Ayrıca, İBB yardım kartı başvuruları genellikle 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Anne Kart uygulamasıyla çocuklu anneler aylık 150 ücretsiz geçiş hakkına sahip olmaktadır. Ayrıca, İBB Meclisinin kararıyla 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım kartı verilmekte ve bu ücretsiz taşıma bedeli Belediye bütçesinden karşılanmaktadır.

Nakit avans çekmek için kredi kartının dönem borcunun tamamının ödenmiş olması gerekmektedir. Bu şekilde kullanıma kapatılmış olan kredi kartlarının açılabilmesi için borcun tamamının ödenmiş olması önemlidir.

Kredi kartı limitinin yüksek olması doğru kullanıldığında kredi notunu olumlu etkileyebilir. Ancak limit aşımına düşmek kredi notunu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle kredi kartlarını düzenli olarak kullanmak ve belirlenen limitleri aşmamak önemlidir.

Geri