AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istanbulkart bakiye sorgulama nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

İstanbulkart bakiye sorgulama nasıl yapılır?​

İstanbulkart Mobil Uygulamadan Bakiye Sorgulama
- İstanbulkart Mobil uygulamasını çalıştırın.
- Açılan uygulamada “Bakiye Görüntüleme” sekmesine dokunun.
- Cep telefonunuzun “NFC” özelliğini açın.
- Akbil’i cep telefonunuzun arka yüzüne yaklaştırın.
- Birkaç saniyelik işlem süresini bekleyin ve güncel bakiye bilginizi öğrenin.

Aylık akbilin bittiğini nasıl anlarız?​

8. Abonman (Mavi) Akbil kullanan yolcularımız, Otobüslerde, Tramvayda, BSM’lerde ve Tünel turnikelerinde bulunan kontör soketine akbillerini dokundurmak suretiyle, son kullanma tarih ve saatini görebilmektedirler.

İstanbulkart kimin adına kayıtlı?​

İstanbulkart kimin adına kayıtlı?
İstanbulkart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belbim tarafından geliştirilip üretilen akıllı şehir kartıdır.

Istanbul kartımda ne kadar para var?​

Istanbul kartımda ne kadar para var?
İnternetten bakiye sorgulamaları https://www.istanbulkart. istanbul/ üzerinden yapılabiliyor. Öncelikle online işlemler alanından üye olduktan sonra karta dair tüm detaylara ulaşılabiliyor.

İBB kartımda ne kadar para var?​

Kartınızın içinde ne kadar bakiye kaldığını öğrenmek için deneyebileceğin bir diğer yöntem ise 444 00 93 numaralı sosyal hizmetler iletişim hattını arayarak İBB Sosyal Yardım Kartı Bakiye sorgulama yapmanız mümkün. Ayrıca ALO 153 numarasını arayarak kart bakiyesini sorgulayabilirsiniz.

Abonman kart kaç dakika arayla basılır?​

7. Öğrencilerimizin hat veya istasyonlarda Abonman kartlarını aynı validatörde ilk kullanımlarından hemen sonra ikinci kez kullanmaları mümkün değildir. İlk kullanım ile ikinci kullanım arasında 30 dakika geçmesi gerekmektedir.

Aylık Akbil vapurda geçer mi?​

Aylık Akbil vapurda geçer mi?
i. Seferlerimizde abonman kartlar geçerlidir.

Biletmatikten İstanbulkart nasıl alınır?​

Biletmatikten İstanbulkart nasıl alınır?
Biletmatik 2 İstanbulkart Satın Alma işlemlerinde sadece kâğıt para kullanılır, madeni para kullanılmaz. Sadece ₺20 banknotlar para üstü olarak verilir. İstanbulkart Yükleme işlemlerinde ₺5-10-20-50-100 banknotlarla yükleme yapılabilir, madeni para kullanılamaz. Sadece ₺20 banknotlar para üstü olarak verilir.

İstanbulkart bilgisi nedir?​

Ulaşım ücret tarifesi ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen, aylık abonman yüklenerek kullanılan “İstanbulkart”tır. Aylık yüklemenin yanında normal dolum yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.

İstanbul kartı aylık ne kadar?​

Yapılan zammın 9 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi. Buna göre, tam elektronik bilet ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman ücreti 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109 liraya, ilk aktarma 3,92’den 5,48 liraya yükseldi.

Yardım kartında ne kadar para var?​

Yardım kartında ne kadar para var?
Çocuklu ve yardıma muhtaç ailenin durumu alacağı yardımı belirlemektedir. İstanbul yardım kartlarında şu anlık en fazla ilk etapta 200 TL yatırılmaktadır. Devam eden aylarda ise 50 TL ile 150 TL arasında yardım her ay yapılmaktadır. Şu an için ibb sosyal yardım kartlarına tl yüklemesi iptal olmamıştır.

İstanbulkart bakiye sorgulama işlemi oldukça basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İşte farklı yöntemlerle İstanbulkart bakiye sorgulama hakkında detaylar:

1. **İstanbulkart Mobil Uygulama ile Bakiye Sorgulama:**
- İstanbulkart Mobil uygulamasını açın.
- Açılan uygulamada "Bakiye Görüntüleme" sekmesine dokunun.
- Cep telefonunuzun NFC özelliğini açın.
- Akbil'i cep telefonunuzun arka yüzüne yaklaştırın.
- Birkaç saniye bekleyin ve güncel bakiye bilginizi öğrenin.

2. **Online İşlem ile Bakiye Sorgulama:**
- [İstanbulkart resmi websitesi](https://www.istanbulkart.istanbul/) üzerinden bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.
- İlk olarak online işlemler bölümünden üye olmanız gerekmektedir.
- Üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra kartınıza ait detaylara ulaşabilirsiniz.

3. **İBB Sosyal Yardım Kartı Bakiye Sorgulama:**
- 444 00 93 numaralı sosyal hizmetler iletişim hattını arayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.

4. **Telefon ile Bakiye Sorgulama:**
- Ayrıca, ALO 153 numarasını arayarak da kartınızın bakiyesini öğrenebilirsiniz.

İstanbulkartınızın bakiyesini kontrol etmek için yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bu işlemlerle kolayca bakiye sorgulaması yapabilir ve kartınızdaki güncel durumu öğrenebilirsiniz.

Geri