Istanbulda Hangi balik ne zaman tutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Istanbulda Hangi balık ne zaman tutulur?​

Zira kışın yerleşik balıklar sahilden uzaklaşıp dibe çekilirler yerlerini göçmen balıklara bırakırlar. Kasım-ocak ayları arasında göçmen balıklar Karadeniz soğumaya başlayınca sıcak sulara inmek için Boğaz’dan geçer, palamut ve lüfer bu aylarda bize poz verir. Ama yazın da palamut ve lüfer tutulur.

Balık en çok nerede olur?​

Ağaçların ve bitkilerin bol olduğu yerlerde büyük balıklar bol bulunabilir.Bu gibi yerlerde yılan,sazan ve bıyıklı balıkların bol olarak bulunacağı tahmin edilebilinir. Nehirlerde, akarsularda geniş durgun alanlar ve bu alanlarda ağaç gölgeli kuytu yerler balıkların saklandığı yerlerdir.
Lüfer ne zaman kıyılar?
Ülkemizdeki lüfer balığından bahsedecek olursak; ekim ayının başlarından itibaren Karadeniz’den Marmara ve Ege denizlerine doğru sürüler halinde akın eden ve nisan, mayıs aylarında ise ters istikamette geri dönen bir balıktır.
Marmara denizinde Hangi balık ne zaman avlanır?
Gezici Balıkların su yoludur Marmara Denizi Karadaniz’e çıkmazlar. Marmara Denizi’nde gezici balıklar, en çok nisan-mayıs ve ekim-aralık aylarında avlanmaktadır. Yerli balıklar olarak, kefal, karagöz, çipura, orfoz, lahoz sayılabilir.

Kıyı balıkçılığı en çok hangi bölgede yapılır?​

Karadeniz Türkiye balık üretiminin %76’sını karşılar. Başta hamsi olmak üzere 3 kabuklu ve 38 balık türü avlanır. Karadeniz’den avlanan balıkların; %61,5’i hamsi, %26’sı çaça, %4,3’ü Karadeniz istavriti, %2’si palamuttur.

En iyi lüfer nasıl yakalanır?​

Lüfer, yem olarak izmarit, istavrit, sardalye, hamsi veya zargana tercih eder. Yemli olta yöntemi olarak Sarkıtmalı Zoka ve Mantarlı Dip Takımı yöntemleri tercih edilebilir. Sarkıtmalı Zoka yöntemi geceleri tekneden yapılan avlarda daha başarılı olacaktır. Mantarlı Dip Takımı ise daha çok kıyı avında kullanılır.
Lüfer neye gelir?
Hemcinsleri dahil hemen her tür balığa saldırır, parçalar ve yer. Başlıca yemleri zargana, istavrit, kıraça, izmarit, kolyoz ve uskumru vonozları, istrongilos, hamsi, aterina, çamuka ve ilaryadır.
 
Geri
Üst