AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hangi Bölümler Var? İstanbul Yeditepe Üniversitesi, çeşitli bölümler sunmaktadır. Bu üniversite, sağlık bölümleri, mühendislik bölümleri, iktisat bölümleri ve daha fazlasını içermektedir. Tıp bölümü, diş hekimliği bölümü, elektrik-elektronik mühendisliği bölümü gibi sağlık ve mühendislik alanlarına odaklanan bölümler bulunmaktadır. Ayrıca işletme bölümü, uluslararası ilişkiler bölümü ve hukuk bölümü gibi sosyal bilimler bölümleri de mevcuttur. İstanbul Yeditepe Üniversitesi, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunmaktadır.
İçindekiler

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi, geniş bir akademik yelpazeye sahip olan bir üniversitedir. Üniversitede birçok farklı bölüm bulunmaktadır. İşte İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde bulunan bölümlerden bazıları:

1. Tıp Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitimi alanında öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Tıp Fakültesi, tıp alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere geniş bir eğitim programı sunmaktadır.

2. Hukuk Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır. Hukuk Fakültesi, öğrencilere hukukun temel prensiplerini ve uygulamalarını öğretmektedir.

3. Mühendislik Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, çeşitli mühendislik alanlarında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere eğitim fırsatı sunmaktadır. Mühendislik Fakültesi, öğrencilere teorik ve pratik bilgileri bir arada sunarak mühendislik alanında yetkin bireyler yetiştirmektedir.

4. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere iş dünyasında başarılı olmak için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.

5. Eğitim Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, öğretmenlik mesleğini seçmek isteyen öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır. Eğitim Fakültesi, öğrencilere pedagojik formasyonu kazandırarak onları nitelikli öğretmenler olarak yetiştirmektedir.

6. Fen-Edebiyat Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, sosyal bilimler, doğa bilimleri, matematik ve edebiyat gibi alanlarda eğitim vermektedir. Fen-Edebiyat Fakültesi, öğrencilere temel bilimler ve sosyal bilimler konusunda bilgi ve birikim kazandırmayı amaçlamaktadır.

7. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, sanat ve tasarım alanında eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere resim, heykel, grafik tasarım, moda tasarımı gibi alanlarda yeteneklerini geliştirme fırsatı sunmaktadır.

8. İletişim Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo-televizyon gibi alanlarda bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

9. Sağlık Bilimleri Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, diyetetik gibi sağlık alanlarında uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.

10. Spor Bilimleri Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, spor eğitimi alanında öğrencilere eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere spor yönetimi, antrenörlük, beden eğitimi ve spor gibi alanlarda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır.

11. Denizcilik Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, denizcilik sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere denizcilik işletmeciliği, denizcilik ve liman yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.

12. Diş Hekimliği Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği alanında eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere diş sağlığı, diş tedavisi ve diş hekimliği uygulamaları konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır.

13. Eczacılık Fakültesi​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eczacılık alanında eğitim vermektedir. Bu fakülte öğrencilere ilaç bilimi, ilaç teknolojisi ve eczacılık pratiği gibi konularda bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

14. Fen Bilimleri Enstitüsü​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, fen bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu enstitü öğrencilere fen bilimleri alanında derinlemesine bir eğitim imkanı sunmayı hedeflemektedir.

15. Sosyal Bilimler Enstitüsü​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu enstitü öğrencilere sosyal bilimler alanında araştırma yapma ve uzmanlaşma fırsatı sunmaktadır.

16. Sağlık Bilimleri Enstitüsü​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu enstitü öğrencilere sağlık alanında uzmanlaşma imkanı sunmayı hedeflemektedir.

17. Eğitim Bilimleri Enstitüsü​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, eğitim alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu enstitü öğrencilere eğitim konularında araştırma yapma ve uzmanlaşma fırsatı sunmaktadır.

18. Yabancı Diller Yüksekokulu​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, öğrencilere yabancı dil eğitimi sunmaktadır. Bu yüksekokul öğrencilere İngilizce, Almanca, Fransızca gibi dillerde dil becerilerini geliştirme imkanı sunmaktadır.

19. Meslek Yüksekokulları​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulları, farklı meslek alanlarında öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır. Bu yüksekokullar öğrencilere mesleklerinde gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.

İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Yeditepe Üniversitesi çeşitli bölümlere sahiptir.
Bu bölümler arasında Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi bulunmaktadır.
İşletme Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve İletişim Fakültesi de yer alan diğer bölümler arasındadır.
Üniversitede ayrıca Psikoloji Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü de bulunmaktadır.
Tıp Fakültesi bünyesinde Diyaliz Teknikleri ve Çocuk Sağlığı Hemşireliği gibi programlar da mevcuttur.

Üniversitede İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mimarlık Bölümü gibi teknik bölümler de bulunmaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, yemek pişirme ve sunumu üzerine eğitim vermektedir.
Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilere küresel politika ve diplomatik ilişkiler konusunda bilgi sağlar.
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilere etkili iletişim ve analitik düşünme becerileri kazandırır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlık kazandırır.

Geri