İstanbul Üniversitesi Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı?

SoruCevap

Yeni Üye

İstanbul Üniversitesi, önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitim yapılacak mı? Bu konuda belirsizlik devam ediyor. Pandemi koşulları yüz yüze eğitim için uygun değil. Ancak İstanbul Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin sağlığını gözeterek gerekli önlemleri almayı planlıyor. Öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almaları hedefleniyor. Yüz yüze eğitim için aşılamada ilerleme kaydedilmesi gerekiyor. Online eğitim ise devam ediyor. Öğrenciler, derslerine uzaktan katılarak eğitimlerini sürdürüyor. İstanbul Üniversitesi, öğrencilerin sağlığını gözeterek kararını en kısa sürede açıklayacak.
İçindekiler

İstanbul Üniversitesi Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı?​

İstanbul Üniversitesi, yüz yüze eğitim planları hakkında en çok aranan soruları yanıtlıyoruz. İşte merak edilenler:

İstanbul Üniversitesi ne zaman yüz yüze eğitime geçecek?​

İstanbul Üniversitesi’nin yüz yüze eğitime geçiş tarihi henüz netleşmemiştir. Üniversite yönetimi, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün yönlendirmelerine göre karar verecektir.

Yüz yüze eğitim hangi bölümlerde başlayacak?​

Yüz yüze eğitimin hangi bölümlerde başlayacağına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Üniversite yönetimi, salgın durumunu ve öğrenci sayısını dikkate alarak karar verecektir.

Yüz yüze eğitim için hangi önlemler alınacak?​

İstanbul Üniversitesi, yüz yüze eğitimde öğrenci ve personelin sağlığını korumak için gerekli önlemleri alacaktır. Bu önlemler arasında maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyulması gibi tedbirler yer alacaktır.

Yüz yüze eğitime geçildiğinde uzaktan eğitim devam edecek mi?​

Evet, İstanbul Üniversitesi yüz yüze eğitime geçtiğinde bile uzaktan eğitime devam edebilir. Öğrencilerin tercihine bağlı olarak, dersler hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak sunulabilir.

Yüz yüze eğitim için aşı şart mı?​

Şu an için İstanbul Üniversitesi yüz yüze eğitim için aşı şartı koymamıştır. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın ve YÖK’ün aşı politikaları doğrultusunda bu durum değişebilir. Güncel bilgilere üniversitenin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yüz yüze eğitimde sınıf mevcutları nasıl olacak?​

Yüz yüze eğitimde sınıf mevcutları, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak belirlenecektir. Öğrenci sayısı, sınıf büyüklüğü ve hijyen koşulları göz önünde bulundurularak sınıfların kapasitesi belirlenecektir.

Yüz yüze eğitimde hangi dersler işlenecek?​

Yüz yüze eğitimde hangi derslerin işleneceği, bölüm ve programlara göre değişiklik gösterebilir. Üniversite yönetimi, öğrencilere gerekli bilgileri duyuracaktır.

Yüz yüze eğitimde hangi saatlerde dersler yapılacak?​

Yüz yüze eğitimde ders saatleri, bölümlere ve programlara göre değişebilir. Ders programları ve saatleri hakkında bilgi almak için ilgili bölüm veya fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.

Yüz yüze eğitimde devamsızlık hakkında bilgi verebilir misiniz?​

Yüz yüze eğitimde devamsızlık kuralları, bölümlere ve programlara göre değişiklik gösterebilir. Öğrencilerin devamsızlık hakkı ve sınırlamalarıyla ilgili bilgileri öğretim elemanlarından veya ilgili yönetim birimlerinden edinebilirsiniz.

Yüz yüze eğitimde öğrenci kontenjanları nasıl belirlenecek?​

Yüz yüze eğitimde öğrenci kontenjanları, bölümlerin ve programların kapasitesine göre belirlenecektir. Üniversite yönetimi, öğrenci sayısı ve sınıf mevcutlarına göre kontenjanları belirleyecektir.

Yüz yüze eğitimde laboratuvar ve uygulama dersleri nasıl yapılacak?​

Yüz yüze eğitimde laboratuvar ve uygulama dersleri, gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği gözetilerek laboratuvar ve uygulama derslerinin nasıl yapılacağına dair detaylı bilgiler üniversite tarafından paylaşılacaktır.

Yüz yüze eğitimde öğrenci yurtları açık olacak mı?​

Evet, İstanbul Üniversitesi yüz yüze eğitime geçtiğinde öğrenci yurtları da açık olacaktır. Ancak yurtlarda da gerekli önlemler alınacak ve öğrencilerin sağlığı korunacaktır.

Yüz yüze eğitimde kantinler açık olacak mı?​

Yüz yüze eğitimde kantinlerin açık olup olmayacağına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Üniversite yönetimi, sağlık kurallarına ve yönergelerine göre karar verecektir.

Yüz yüze eğitimde öğrencilere destek hizmetleri sunulacak mı?​

Evet, yüz yüze eğitimde öğrencilere destek hizmetleri sunulmaya devam edilecektir. Kütüphane, danışmanlık, psikolojik danışmanlık gibi hizmetler, uygun önlemler alınarak sunulacaktır.

Yüz yüze eğitimde sınavlar nasıl yapılacak?​

Yüz yüze eğitimde sınavlar, gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecektir. Sınav takvimi ve uygulama yönergeleri öğrencilere duyurulacaktır.

Yüz yüze eğitimde öğrencilerin sağlığı nasıl korunacak?​

İstanbul Üniversitesi, yüz yüze eğitimde öğrencilerin sağlığını korumak için gerekli önlemleri alacaktır. Maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyulması gibi tedbirler öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanacaktır.

Yüz yüze eğitimde öğretim elemanlarının durumu nasıl olacak?​

Yüz yüze eğitimde öğretim elemanları da derslere katılacak ve öğrencilere eğitim verecektir. Öğretim elemanları da gerekli önlemleri alarak derslerini yürütecektir.

Yüz yüze eğitimde öğrencilerin katılımı zorunlu olacak mı?​

Yüz yüze eğitimde öğrencilerin katılımı, bölümlere ve programlara göre değişiklik gösterebilir. Öğrencilerin katılım zorunluluğu hakkında bilgi almak için ilgili bölüm veya fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.

Yüz yüze eğitimde öğrencilerin sağlık raporu gerekecek mi?​

Şu an için İstanbul Üniversitesi yüz yüze eğitim için öğrencilerden sağlık raporu talep etmemektedir. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın ve YÖK’ün yönlendirmelerine göre bu durum değişebilir.

Yüz yüze eğitimde öğrencilerin ulaşımı nasıl sağlanacak?​

Yüz yüze eğitimde öğrencilerin ulaşımı kendi imkanlarına bağlı olarak sağlanacaktır. Toplu taşıma kullanacak öğrencilerin maske takması ve sosyal mesafe kurallarına uyması önemlidir.

İstanbul Üniversitesi Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı?​

İstanbul Üniversitesi yüz yüze eğitim yapacak mı?
Yüz yüze eğitim planları belirsiz durumda.
Eğitim süreci online olarak devam edebilir.
Yüksek lisans ve doktora programları yüz yüze yapılabilir.
Öğrenciler için uzaktan eğitim seçeneği sunulacak.

İstanbul Üniversitesi yüz yüze eğitim konusunda kararsız.
Eğitim süreci online olarak gerçekleştirilebilir.
Yüksek lisans ve doktora programları yüz yüze yapılabilir.
Öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sunulacak.
Yüz yüze eğitim için sağlık önlemleri alınacak.

Geri