- Konu Yazar
Istanbul Üniversitesi yüksek lisans için kaç puan istiyor?
“(4) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 puan üzerinden en az 75 puandır.Yüksek lisans tez döneminde ders alınır mı?
İkinci dönemde kalan ders ile birlikte tez çalışması dersi alınamaz. Yüksek lisans için en çok 3 yıl, doktora için yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler 6 yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler 7 yılda programı bitirmesi gerekmektedir.Seminer dersi ortalamaya katılır mı?
Seminer dersi ortalamaya katılır mı?Bitirme projesi, intihal yazılım programı raporu alınarak proje danışmanı gözetiminde enstitü tarafından belirlenen tarihte ve salonda dinleyiciye açık olarak sunulur. Proje dersi ortalamaya katılmaz.
Yüksek lisans ders geçme notu kaç?
Yüksek lisans ders geçme notu kaç?(2) Ders geçme notu yüksek lisansta 65, doktorada ise 75’tir. (3) İlgili dersin sorumlu öğretim üyesi öğrencilerin başarı notlarını sınav tarihini izleyen yedi gün içinde ilân eder.
Istanbul Üniversitesi yüksek lisans dil şartı var mı?
Cevap: Anadiliniz olmamak şartıyla; Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Arapça ve Farsça gibi diller geçerlidir. Geçerli olan diller, online kayıt sırasında yabancı dil bilgilerinin girildiği sekmede karşınıza çıkacaktır.Istanbul üniversitesi yüksek lisansa nasıl başvurulur?
I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI- I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI.
- İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve.
- Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında yer alan Lisansüstü Program Başvuruları
Yüksek lisans tez dönemi nedir?
Yüksek lisans tez dönemi nedir?Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Yüksek lisans dönemde kaç ders alınır?
Yüksek lisans dönemde kaç ders alınır?Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim döneminde 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az dokuz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam 120 AKTS kredisinden oluşur.
Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir?
- ALES Sonuç Belgesi.
- Lisans Diploması
- kopya.
- Özgeçmiş
- Fotoğraf.
- Yabanci Dil Yeterliliği.
- Tavsiye Mektubu (Referans Mektubu)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
Yüksek lisans not ortalaması önemli mı?
Yüksek lisans not ortalaması önemli mı?not ortalaması mezun olmaya yetecek sayıyı tutturmak için önemlidir.yurt dışında akademik kariyer yapma planınız yoksa 2.00 ile 4.00 arasında ki farkı bünyeler hissetmez. eğer akademik kariyer düşünmüyorsanız (yüksek lisans dahil) gram önemi yoktur bu not ortalamasının.
Yüksek lisans cc geçer mi?
Yüksek lisans cc geçer mi?Bir derste başarılı olabilmek için, ön lisans ve lisans öğrencilerinin en az DD/S notu, yüksek lisans öğrencilerinin en az CC notu, doktora öğrencilerinin en az CB notu almaları gerekmektedir. Bu, öğrencilerin değişim dönemlerinde aldıkları notların Üniversitemiz sistemini de kolaylaştırmaktadır.
Neredeyse yüksek lisansı tercih etmek gerekir?
iş hayatında yükselmek amaçlı yüksek lisans yapmayı planlıyorsanız (akademik ilerleme amaçlı değil) yöneticilik, işletme tabanlı daha sosyal bölümleri veya tezsiz yüksek lisansı tercih etmeye çalışın. akademik kariyer düşünmüyorsanız, kendi okul ve bölümünüzde yüksek lisanstan uzak durun.Neredeyse yüksek lisansın getirileri nelerdir?
aynı işi yaptığınız büyüklerinize veya tecrübeli arkadaşlarınıza danışarak yüksek lisansın getirilerini ve götürdüklerini iyice tartışın. sakin ola ki şu anda yüksek lisans yapanlardan görüş almayın ki muhtemelen ne yükseği atıl iş hayatına diyeceklerdir.Hangi özel üniversitelerin yüksek lisans programlarını tercih edin?
Hangi özel üniversitelerin yüksek lisans programlarını tercih edin?yüksek lisans, askerden kaçmak ya da koca bulmak için yapılacaksa; özel üniversitelerin yüksek lisans programlarını tercih edin. hem piyasanız artar hem de bu işi ciddiye alanların devlet üniversitelerindeki kontenjanını doldurmamış olursunuz. yapmayın!
Peki, yüksek lisans almak isteyen hocalar nelerdir?
Peki, yüksek lisans almak isteyen hocalar nelerdir?cidden bilim yapmak için yüksek lisans yapacaksanız büyük ihtimalle öncelikle okul ve konuya bakacaksınızdır. lakin benim tavsiyem konu olduğu kadar kimle yüksek lisans yapacağınızı da seçmeniz, zira bazı hocalar hayalinizdeki konuyu zehir edebilirken bazıları ise “bu ne lan?”