İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde Hangi Bölümler Var? İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakülte bünyesinde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim Tasarımı ve Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri bölümleri bulunmaktadır. Gazetecilik bölümü, öğrencilere gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü ise öğrencilere iletişim stratejileri, marka yönetimi ve reklamcılık konularında eğitim vermektedir. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü, öğrencilere medya sektöründe çalışma fırsatı sunmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı bölümü, öğrencilere grafik tasarım ve görsel iletişim konularında bilgi ve beceriler kazandırmaktadır. Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri bölümü ise öğrencilere dijital medya ve iletişim teknolojileri alanında uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.
İçindekiler

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim veren bir fakültedir. Fakültede çeşitli bölümler bulunmaktadır. İletişim Fakültesi bünyesinde şu bölümler yer almaktadır:
Gazetecilik Bölümü: Bu bölümde öğrencilere gazetecilik mesleği hakkında teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Haber yazma, röportaj yapma, medya etiği gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü: Bu bölümde öğrencilere radyo, televizyon ve sinema alanlarında eğitim verilmektedir. Radyo programcılığı, televizyon yapımcılığı, film yönetmenliği gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü: Bu bölümde öğrencilere halkla ilişkiler ve reklamcılık alanlarında eğitim verilmektedir. İletişim stratejileri, marka yönetimi, kamu diplomasisi gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü: Bu bölümde öğrencilere grafik tasarım, animasyon, web tasarımı gibi konular öğretilmektedir. Görsel iletişim tasarımı alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
İletişim Bilimleri Bölümü: Bu bölümde öğrencilere iletişim bilimleri alanında genel bir eğitim verilmektedir. İletişim teorileri, medya ve toplum ilişkisi, kültürel iletişim gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü: Bu bölümde öğrencilere radyo ve televizyon programcılığı konusunda eğitim verilmektedir. Program yapma, sunuculuk, yayın yönetimi gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Yeni Medya Bölümü: Bu bölümde öğrencilere dijital medya, sosyal medya ve internet üzerinden iletişim konularında eğitim verilmektedir. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Gazetecilik ve Yayıncılık Bölümü: Bu bölümde öğrencilere gazetecilik ve yayıncılık alanlarında eğitim verilmektedir. Haber yapma, medya etiği, yayıncılık prensipleri gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü: Bu bölümde öğrencilere medya ve iletişim sistemleri hakkında eğitim verilmektedir. Medya teknolojileri, iletişim sistemleri tasarımı, medya politikaları gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Basın Yayın Bölümü: Bu bölümde öğrencilere basın yayın sektörü hakkında eğitim verilmektedir. Basın etiği, yayıncılık prensipleri, medya planlama gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü: Bu bölümde öğrencilere televizyon haberciliği ve programcılığı konularında eğitim verilmektedir. Haber sunumu, program yapma, televizyon yönetimi gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
İletişim ve Tasarım Bölümü: Bu bölümde öğrencilere iletişim ve tasarım alanlarında eğitim verilmektedir. Grafik tasarım, reklamcılık, görsel iletişim gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Yayıncılık Bölümü: Bu bölümde öğrencilere yayıncılık alanında eğitim verilmektedir. Yayıncılık süreçleri, yayıncılık etiği, yayıncılık politikaları gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
İletişim ve Medya Araştırmaları Bölümü: Bu bölümde öğrencilere iletişim ve medya araştırmaları konularında eğitim verilmektedir. Medya analizi, araştırma yöntemleri, iletişim etkileşimi gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Yazılı Basın ve Yayıncılık Bölümü: Bu bölümde öğrencilere yazılı basın ve yayıncılık alanında eğitim verilmektedir. Gazete yayıncılığı, dergi yayıncılığı, editörlük gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Medya ve İletişim Bölümü: Bu bölümde öğrencilere medya ve iletişim konularında genel bir eğitim verilmektedir. Medya tarihi, medya etiği, iletişim teknolojileri gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
Yayıncılık ve Medya Üretimi Bölümü: Bu bölümde öğrencilere yayıncılık ve medya üretimi konularında eğitim verilmektedir. Medya üretimi süreçleri, medya yönetimi, yayıncılık politikaları gibi konular bu bölümde öğretilmektedir.
İletişim Fakültesi: İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan tüm bölümler iletişim alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır. Öğrenciler istedikleri bölümü tercih ederek iletişim alanında kariyer yapma fırsatı elde edebilir.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, geniş bir bölüm yelpazesine sahip olmasıyla öğrencilere çeşitli alanlarda uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Her bir bölümde öğrencilere teorik ve pratik bilgiler aktarılarak iletişim sektöründe başarılı olmaları hedeflenmektedir. İletişim Fakültesi mezunları, medya kuruluşlarında, reklam ajanslarında, halkla ilişkiler şirketlerinde, yayınevlerinde ve diğer iletişim sektörlerinde çalışma imkanı bulabilirler.

Reklamcılık bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bulunmaktadır.
Halkla İlişkiler bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yer almaktadır.
Gazetecilik bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim vermektedir.
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bulunmaktadır.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yer almaktadır.

Yeni Medya bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim vermektedir.
Haber ve Program Yapımcılığı bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bulunmaktadır.
Sinema ve Televizyon Eleştirisi bölümü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yer almaktadır.
İletişim Fakültesi’nde Radyo programcılığı bölümü de bulunmaktadır.