AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istanbul universitesi bahar donemi ne zaman bitiyor?

Editör

Yeni Üye

Istanbul üniversitesi bahar dönemi ne zaman bitiyor?​

Akademik Takvim
Vize, Bitirme, Telafi ve Tek Ders Sınavı Tarihleri | Güz Dönemi | Bahar Dönemi
Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) | 19 OCAK – 20 OCAK 2019 | 22 HAZİRAN – 23 HAZİRAN 2019
Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) | 16 ŞUBAT – 17 ŞUBAT 2019 | 20 TEMMUZ – 21 TEMMUZ 2019
Mezuniyete Üç Ders Sınavı | 25 AĞUSTOS 2019

Akdeniz Üniversitesi bahar dönemi ne zaman bitiyor?​

Akdeniz Üniversitesi bahar dönemi ne zaman bitiyor?
Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Yatay Geçiş Takvimi
Güz Yarıyılı | Başvuru – Kesin Kayıt | Bahar Yarıyılı
20 Eylül 2021 | Derslerin Başlaması | 14 Şubat 2022
20-24 Eylül 2021 | Ders Bırakma ve Ders Ekleme Süresi (Ekle-Çıkar) | 14-18 Şubat 2022
31 Aralık 2021 | Derslerin Sona Ermesi | 27 Mayıs 2022

9 Eylül Üniversitesi yarıyıl tatili ne zaman?​

9 Eylül Üniversitesi yarıyıl tatili ne zaman?
Dokuz Eylül Üniversitesi, 4 Ekim 2021 tarihinde eğitim öğretime başlıyor. 11 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek olan Dokuz Eylül Üniversitesi, 17 Ocak-4 Şubat 2022 tarihine kadar yarı yıl sonu sınavlarının hepsini tamamlamış olacak. Ara tatil ise 7-18 Şubat 2022 tarihleri arasında tamamlanacak.

ITÜ 31 aralık tatil mi?​

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yarın kar nedeniyle eğitim yapılamayacak. Pek çok vakıf üniversitesinde de yarın tatil ilan edildi. İTÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu gece ve yarın sabah beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Üniversitemiz 31 Aralık Perşembe günü tatil edilmiştir” denildi.

Istanbul üniversitesi bahar dönemi ne zaman başlıyor?​

Istanbul üniversitesi bahar dönemi ne zaman başlıyor?
Akademik Takvim
Yarıyıl Başlangıç ve Sonları | Güz Dönemi | Bahar Dönemi
Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıcı | 13 Eylül 2021 | 28 Şubat 2022
Eğitim-Öğretim Yılı Sonu | 17 Aralık 2021 | 03 Haziran 2022
Kayıt Yenileme Tarihleri | Güz Dönemi | Bahar Dönemi
Yeni Kayıt Hakkı Kazananlar İçin | Fakülteye İlk Kayıt Tarihleri | 14 – 18 Şubat 2022

Istanbul üniversitesi ne zaman kapanacak?​

Istanbul üniversitesi ne zaman kapanacak?
Vali Yerlikaya son yaptığı açıklamada, “İstanbul’da bulunan üniversite rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar ara verilmiştir.” ifadesinde bulundu. Bu açıklama neticesinde üniversiteler yarın (31 Ocak 2022) açılacak.
Akdeniz Üniversitesi Bahar Dönemi Yüz Yüze mi?​
Üniversitenin birimlerinde teorik dersler (uzaktan eğitim programları, örgün öğretimde uzaktan öğretim yöntemiyle verilmesi karara bağlanmış dersler hariç) yüz yüze yapılacak olup, aynı zamanda karma eğitim-öğretim yöntemi ile yürütülür.

Akdeniz Üniversitesi Devamsızlık Kaç Gün?​

Akdeniz Üniversitesi Devamsızlık Kaç Gün?
Cevap: Teorik derslerde %70 devam zorunluluğu vardır. Bu da her bir dersten en fazla dört defaya mahsus olmak üzere devamsızlık yapabileceğinizi göstermektedir. Devamsızlık işleminin beşinci kez tekrarı durumunda ilgili dersten/derslerden başarısız sayılacak ve dersi/dersleri tekrar almanız gerekecektir.

DEÜ finaller ne zaman?​

DEÜ finaller ne zaman?
2018-2019 Akademik Takvimi
2018-2019 Öğretim Yılı | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi
Yarıyıl İçi (Ara) Sınavları | 08.04.2019 | 19.04.2019
Yarıyıl İçi (Mazeret) Sınavları | 15.05.2019 | 17.05.2019
Yarıyıl Sonu (Final) Sınavları | 10.06.2019 | 21.06.2019
Bütünleme Sınavları | 01.07.2019 | 05.07.2019

ITÜ tatil oldu mu?​

Cumhurbaşkanlığı’nın Yeni Koronavirüs salgınına yönelik önlem kararı doğrultusunda, Üniversitemizde 16 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında eğitime 3 hafta ara verilmiştir. Tatil kararı öğrencileri kapsamaktadır. Süreç hakkında detaylı bilgilendirme YÖK tarafından yapılacaktır.

ITÜ 30 Kasım tatil mi?​

ITÜ 30 Kasım tatil mi?
İstanbul’da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır.”

IÜ Ne zaman Açılıyor 2021?​

IÜ Ne zaman Açılıyor 2021?

Ikinci üniversite bahar dönemi kayıt oluyor mu?​

AÖF İKİNCİ DÖNEM YENİ KAYIT OLUR MU 2021? Ara dönemde yeni kayıt yapılamamaktadır. Yeni kayıt olmak isteyenler Eylül, Ekim aylarında fakülte tarafından belirlenen tarih aralıklarında işlemlerini yaptırabilir.

2021 Üniversite ne zaman kapanacak?​

2021 Üniversite ne zaman kapanacak?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul Üniversitesi'nin bahar dönemi ne zaman başlıyor ve bitiyor? İstanbul Üniversitesi'nin akademik takvimine göre, bahar dönemi için eğitim-öğretim yılı başlangıcı 28 Şubat 2022, sonu ise 03 Haziran 2022 olarak belirtilmiştir. Bu doğrultuda İstanbul Üniversitesi'nin bahar dönemi, 28 Şubat 2022 tarihinde başlamış olacak ve 03 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir.

Vali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul'daki üniversitelerin yükseköğrenime ara verdiği tarih 31 Ocak 2021 Pazartesi günü olmuştur. Dolayısıyla, bu açıklama doğrultusunda ve sonraki açıklamalara göre, üniversiteler 31 Ocak 2022 tarihinde tekrar eğitime başlamış olacaklar.

İstanbul Üniversitesi'nin kesin kapanış tarihi net olarak belirtilmemiş olsa da, genelde üniversiteler akademik takvimlerine uygun olarak dönem sonlarında sınavlar ve akademik faaliyetler için tatiller düzenlerler. Dolayısıyla, İstanbul Üniversitesi'nin kapanış tarihi, dönem sonu sınavları ve akademik takvime bağlı olarak Haziran ayında olabilir.

Bahar döneminde Akdeniz Üniversitesi'nde teorik dersler yüz yüze yapılacak olup, devamsızlık konusunda %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Her bir dersten en fazla dört defa devamsızlık hakkı verilmektedir, beşinci devamsızlık durumunda başarısız sayılma riski bulunmaktadır.

DEÜ (Dokuz Eylül Üniversitesi) için finallerin 2018-2019 akademik takvime göre, yarıyıl sonu (final) sınavları 10-21 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile ilgili tatil bilgisine göre, Cumhurbaşkanlığı'nın aldığı önlem kararına bağlı olarak 16 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında tatil ilan edilmiştir. Yine bir diğer olayda, lodos nedeniyle yüz yüze eğitime 30 Kasım 2021 tarihinde bir gün süreyle ara verilmiştir.

Son olarak, AÖF ikinci üniversite bahar dönemi için yeni kayıtların yapılmayacağı, ancak Eylül ve Ekim aylarında belirlenen tarihlerde kayıt yapılabileceği belirtilmiştir. Üniversitelerin faaliyetleri ve tatilleri genellikle akademik takvime, ders programlarına ve alınan resmi kararlara göre şekillenmektedir.

Geri