İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler arasında işletme, halkla ilişkiler, çalışma ekonomisi, uluslararası ilişkiler ve sosyoloji gibi alanlar yer almaktadır. Açıköğretim Fakültesi, öğrencilere esnek bir eğitim imkanı sunmaktadır. Bu sayede çalışanlar veya uzaktan eğitim tercih edenler de üniversite eğitimine devam edebilmektedir. Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki bölümler, öğrencilere geniş bir alan seçeneği sunarak kariyerlerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.
İçindekiler

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrencilere çeşitli eğitim fırsatları sunan bir kurumdur. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde birçok bölüm bulunmaktadır. İşte İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde yer alan bölümler:

1. İktisat Bölümü

İktisat bölümü, ekonomi alanında temel bilgilerin öğretildiği bir programdır. Bu bölümde öğrencilere mikro ve makro ekonomi, istatistik, para ve bankacılık gibi konuları içeren dersler verilir.

2. İşletme Bölümü

İşletme bölümü, işletme yönetimi ve organizasyon konularında eğitim veren bir programdır. Öğrencilere işletme prensipleri, pazarlama, muhasebe, finans gibi dersler sunulur.

3. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü, iletişim ve tanıtım alanında uzmanlaşmayı hedefleyen bir programdır. Öğrencilere halkla ilişkiler, reklamcılık, medya planlama gibi dersler verilir.

4. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü, iş ilişkileri, çalışma hayatı ve ekonomi konularında eğitim veren bir programdır. Öğrencilere iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği, endüstriyel ilişkiler gibi dersler sunulur.

5. Sosyoloji Bölümü

Sosyoloji bölümü, toplumun yapısını ve sosyal ilişkileri inceleyen bir programdır. Öğrencilere sosyoloji teorileri, sosyal değişme, aile sosyolojisi gibi dersler verilir.

6. Tarih Bölümü

Tarih bölümü, geçmişteki olayları ve toplumları inceleyen bir programdır. Öğrencilere Osmanlı tarihi, Türk tarihi, dünya tarihi gibi dersler sunulur.

7. Kamu Yönetimi Bölümü

Kamu Yönetimi bölümü, devletin yönetimini ve kamu politikalarını inceleyen bir programdır. Öğrencilere kamu hukuku, kamu maliyesi, kamu yönetimi ilkeleri gibi dersler verilir.

8. İlahiyat Bölümü

İlahiyat bölümü, din bilimleri ve İslam kültürü konularında eğitim veren bir programdır. Öğrencilere İslam tarihi, Kuran-ı Kerim, İslam hukuku gibi dersler sunulur.

9. Felsefe Bölümü

Felsefe bölümü, felsefi düşünceleri ve felsefe tarihini inceleyen bir programdır. Öğrencilere mantık, etik, siyaset felsefesi gibi dersler verilir.

10. Psikoloji Bölümü

Psikoloji bölümü, insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri inceleyen bir programdır. Öğrencilere genel psikoloji, gelişim psikolojisi, sosyal psikoloji gibi dersler sunulur.

11. Coğrafya Bölümü

Coğrafya bölümü, dünyanın fiziksel ve insan yapısını inceleyen bir programdır. Öğrencilere fiziki coğrafya, ekonomik coğrafya, nüfus coğrafyası gibi dersler verilir.

12. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, İngilizce dilbilgisi ve edebiyatını inceleyen bir programdır. Öğrencilere İngilizce dilbilgisi, İngiliz edebiyatı, İngiliz kültürü gibi dersler sunulur.

13. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, Türkçe dilbilgisi ve edebiyatını inceleyen bir programdır. Öğrencilere Türk dili tarihi, Türk edebiyatı, Türk halk edebiyatı gibi dersler verilir.

14. Sosyal Hizmetler Bölümü

Sosyal Hizmetler bölümü, toplumun ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bir programdır. Öğrencilere sosyal hizmet ilkeleri, sosyal politika, sosyal psikoloji gibi dersler sunulur.

15. Eğitim Bilimleri Bölümü

Eğitim Bilimleri bölümü, eğitim süreçlerini ve öğretim yöntemlerini inceleyen bir programdır. Öğrencilere eğitim psikolojisi, öğretim ilke ve yöntemleri, ölçme ve değerlendirme gibi dersler verilir.

16. Türkçe Öğretmenliği Bölümü

Türkçe Öğretmenliği bölümü, Türkçe dilini öğretmeyi hedefleyen bir programdır. Öğrencilere dilbilgisi, sözcük bilgisi, yazılı anlatım gibi dersler sunulur.

17. Matematik Bölümü

Matematik bölümü, matematiksel kavramları ve problemleri inceleyen bir programdır. Öğrencilere matematik analizi, cebir, trigonometri gibi dersler verilir.

18. Kimya Bölümü

Kimya bölümü, kimyasal bileşikleri ve reaksiyonları inceleyen bir programdır. Öğrencilere genel kimya, organik kimya, analitik kimya gibi dersler sunulur.

19. Biyoloji Bölümü

Biyoloji bölümü, canlı organizmaları ve yaşam süreçlerini inceleyen bir programdır. Öğrencilere genetik, hücre biyolojisi, ekoloji gibi dersler verilir.

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Hizmetler.
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde açıköğretim fakültesi bulunmaktadır.
Açıköğretim fakültesi bünyesinde iktisat, işletme, kamu yönetimi, halkla ilişkiler ve sosyal hizmetler bölümleri yer almaktadır.
Bu bölümlerde öğrenciler, uzaktan eğitim yöntemiyle derslerini takip edebilirler.
Açıköğretim fakültesi, çalışan veya uzaktan eğitim tercih eden öğrencilere esnek bir eğitim imkanı sunmaktadır.

İktisat bölümü, ekonomi alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yöneliktir.
İşletme bölümü, işletme ve yönetim konularında eğitim almak isteyenlere hitap eder.
Kamu Yönetimi bölümü, kamu sektöründe yöneticilik yapmak isteyenlere yöneliktir.
Halkla İlişkiler bölümü, iletişim becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilere eğitim sunar.
Sosyal Hizmetler bölümü, toplum hizmetine yönelik çalışmak isteyenlere eğitim verir.