İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bölümleri Nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, birçok bölümde eğitim imkanı sunmaktadır. Bu bölümler arasında İşletme, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İktisat, Çalışma Ekonomisi, Turizm İşletmeciliği gibi seçenekler bulunmaktadır. Açıköğretim sistemi sayesinde öğrencilere esneklik sağlanırken, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Hukuk gibi alanlarda da eğitim almak mümkündür. İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrencilere kaliteli eğitim imkanı sunarken, lisans ve ön lisans programlarıyla da geniş bir yelpaze sunmaktadır. Ayrıca, matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri alanlarında da eğitim verilmektedir.
İçindekiler

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bölümleri Nelerdir?​

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sunan bir fakültedir. Fakülte bünyesinde çeşitli bölümler bulunmaktadır. İşte İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin bölümleri:

1. İşletme Bölümü​

İşletme bölümü, işletmelerin yönetimi ve işletme faaliyetlerinin planlanması, uygulanması ve kontrol edilmesi konularında eğitim verir. Öğrencilere işletme alanında genel bir bilgi sağlar.

2. İktisat Bölümü​

İktisat bölümü, ekonomi alanında temel bilgileri öğretir. Öğrencilere ekonomik olayları analiz etme, ekonomik sorunlara çözüm üretme becerilerini kazandırır.

3. Kamu Yönetimi Bölümü​

Kamu yönetimi bölümü, devletin yönetimine ilişkin bilgi ve becerileri öğretir. Öğrencilere kamu kurumlarında yöneticilik yapma yetkinliği kazandırır.

4. Adalet Bölümü​

Adalet bölümü, hukuk alanında temel bilgileri öğretir. Öğrencilere hukuki sorunları analiz etme ve çözme yetkinliği kazandırır.

5. Sosyoloji Bölümü​

Sosyoloji bölümü, toplumun yapısını, kurumlarını ve sosyal ilişkilerini inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere sosyal olayları analiz etme yetkinliği kazandırır.

6. Psikoloji Bölümü​

Psikoloji bölümü, insan davranışlarını, duygularını ve düşüncelerini inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere insan psikolojisini anlama ve değerlendirme becerileri kazandırır.

7. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü​

Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü, kurumların dış ilişkilerini düzenleme ve tanıtım faaliyetlerini yürütme konularında eğitim verir. Öğrencilere iletişim becerileri kazandırır.

8. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü​

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü, işgücü piyasasını ve çalışma ilişkilerini inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere iş ilişkilerini yönetme becerileri kazandırır.

9. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü​

Türk dili ve edebiyatı bölümü, Türk dilini ve edebiyatını inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere dil ve edebiyat alanlarında derinlemesine bilgi sağlar.

10. Tarih Bölümü​

Tarih bölümü, geçmişteki olayları ve süreçleri inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere tarihi olayları analiz etme ve yorumlama yetkinliği kazandırır.

11. Coğrafya Bölümü​

Coğrafya bölümü, dünyanın fiziksel ve insan yapısını inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere coğrafi olayları analiz etme yetkinliği kazandırır.

12. Felsefe Bölümü​

Felsefe bölümü, düşünce ve bilgi alanlarını inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere felsefi sorunları analiz etme ve değerlendirme becerileri kazandırır.

13. İletişim Bilimleri Bölümü​

İletişim bilimleri bölümü, iletişim süreçlerini ve iletişim araçlarını inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere iletişim becerileri kazandırır.

14. Hukuk Bölümü​

Hukuk bölümü, hukuki bilgileri öğretir ve öğrencilere hukuk sistemini anlama ve yorumlama yetkinliği kazandırır.

15. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü​

İngiliz dili ve edebiyatı bölümü, İngilizce dilini ve edebiyatını inceleyen bir disiplindir. Öğrencilere İngilizce dil becerileri ve edebiyat bilgisi kazandırır.

16. Çalışma Sağlığı ve Güvenliği Bölümü​

Çalışma sağlığı ve güvenliği bölümü, iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim verir. Öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alabilme becerileri kazandırır.

17. İnşaat Teknolojisi Bölümü​

İnşaat teknolojisi bölümü, inşaat sektörü ve teknolojisi hakkında bilgi verir. Öğrencilere inşaat projelerini yönetme becerileri kazandırır.

18. Emlak Yönetimi Bölümü​

Emlak yönetimi bölümü, emlak sektörü ve yönetimi hakkında bilgi verir. Öğrencilere emlak projelerini yönetme becerileri kazandırır.

19. İlahiyat Bölümü​

İlahiyat bölümü, din bilimleri alanında eğitim verir. Öğrencilere dinlerin tarihini, metinlerini ve inançlarını anlama becerileri kazandırır.

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bölümleri Nelerdir?​

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bölümleri:
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İşletme
İktisat
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Uluslararası İlişkiler

Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İşletme
İktisat
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Uluslararası İlişkiler