İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler arasında İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk ve Pazarlama yer almaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Öğrenciler, kampüste modern donanımlı sınıflarda derslerini takip edebilir ve uzman öğretim kadrosundan destek alabilirler. Ayrıca, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü, öğrencilere çeşitli aktiviteler ve kulüpler aracılığıyla sosyal etkinlikler sunmaktadır. Bu sayede öğrenciler, hem akademik hem de sosyal açıdan kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadır.
İçindekiler

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü, çeşitli bölümlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu kampüste öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunulmaktadır. İşte İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde bulunan bölümler:
1. İşletme: İşletme bölümü, iş dünyasında yönetim ve organizasyon becerileri kazanmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. İşletme bölümü, çeşitli iş alanlarında kariyer yapma fırsatı sunar.
2. Uluslararası İlişkiler: Uluslararası İlişkiler bölümü, küresel siyaset, ekonomi ve sosyal konular hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlayan öğrencilere yöneliktir. Bu bölüm, diplomatik kariyerler ve uluslararası kuruluşlarda çalışma fırsatları sunar.
3. Hukuk: Hukuk bölümü, öğrencilere hukuki bilgi ve becerileri kazandırarak onları hukuk alanında profesyonel olarak yetiştirir. Hukuk bölümü mezunları, avukatlık veya yargıçlık gibi mesleklerde çalışabilir.
4. İktisat: İktisat bölümü, ekonomik sistemleri ve finansal analizi anlamayı amaçlayan öğrencilere yöneliktir. İktisat mezunları, bankacılık, finans, danışmanlık gibi çeşitli sektörlerde iş imkanları bulabilir.
5. Psikoloji: Psikoloji bölümü, insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri anlamayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Psikoloji mezunları, klinik psikolog, danışman, insan kaynakları uzmanı gibi farklı alanlarda kariyer yapabilir.
6. Mimarlık: Mimarlık bölümü, estetik ve teknik becerileri birleştirerek öğrencilere mimari tasarım ve yapı inşası konularında eğitim verir. Mimarlık mezunları, mimarlık firmalarında veya kendi ofislerinde çalışabilir.
7. İletişim: İletişim bölümü, medya ve iletişim alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere yöneliktir. İletişim mezunları, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık gibi sektörlerde çalışabilir.
8. Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar Mühendisliği bölümü, bilgisayar sistemleri ve yazılım geliştirme konularında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Bilgisayar mühendisleri, teknoloji şirketlerinde veya yazılım firmalarında iş bulabilir.
9. Endüstri Mühendisliği: Endüstri Mühendisliği bölümü, iş süreçlerini iyileştirme ve verimlilik artırma konularında uzmanlaşmayı amaçlayan öğrencilere yöneliktir. Endüstri mühendisleri, üretim, lojistik, danışmanlık gibi sektörlerde çalışabilir.
10. Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı ve bakımı konularında eğitim verir. Elektrik-Elektronik mühendisleri, enerji sektörü, telekomünikasyon, otomotiv gibi alanlarda iş bulabilir.
11. Makine Mühendisliği: Makine Mühendisliği bölümü, makine ve mekanik sistemlerin tasarımı ve üretimi konularında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Makine mühendisleri, otomotiv, savunma, enerji gibi sektörlerde çalışabilir.
12. İnşaat Mühendisliği: İnşaat Mühendisliği bölümü, yapıların tasarımı, inşası ve bakımı konularında eğitim verir. İnşaat mühendisleri, inşaat firmalarında veya kamu kuruluşlarında çalışabilir.
13. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı: İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, iç mekanların tasarımı ve dekorasyonu konularında uzmanlaşmayı amaçlayan öğrencilere yöneliktir. İç mimarlar, mimarlık firmalarında veya kendi ofislerinde çalışabilir.
14. Grafik Tasarımı: Grafik Tasarımı bölümü, görsel iletişim ve tasarım becerilerini geliştirmeyi hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Grafik tasarımcılar, reklam ajansları, yayınevleri veya kendi stüdyolarında çalışabilir.
15. Turizm İşletmeciliği: Turizm İşletmeciliği bölümü, turizm sektöründe yönetim ve organizasyon becerileri kazandırmayı amaçlar. Turizm işletmecileri, otelcilik, seyahat acenteleri, tur operatörleri gibi alanlarda kariyer yapabilir.
16. Gastronomi ve Mutfak Sanatları: Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, yiyecek ve içecek sektöründe uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Gastronomi uzmanları, restoranlar, oteller veya kendi işletmelerinde çalışabilir.
17. Moda Tasarımı: Moda Tasarımı bölümü, moda sektöründe tasarım ve trendleri takip etmeyi amaçlayan öğrencilere yöneliktir. Moda tasarımcıları, moda evlerinde, giyim markalarında veya kendi markalarını oluşturarak kariyer yapabilir.
18. Uluslararası Ticaret: Uluslararası Ticaret bölümü, uluslararası pazarlama, dış ticaret ve lojistik konularında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Uluslararası ticaret uzmanları, ihracat-import şirketlerinde, lojistik firmalarında veya uluslararası şirketlerde çalışabilir.
19. Bankacılık ve Finans: Bankacılık ve Finans bölümü, finansal analiz, risk yönetimi ve bankacılık konularında eğitim verir. Bankacılık ve finans uzmanları, bankalar, sigorta şirketleri veya finansal danışmanlık firmalarında çalışabilir.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde Hangi Bölümler Var?
İşletme
Uluslararası İlişkiler
Hukuk
İktisat
Turizm İşletmeciliği

Yönetim Bilişim Sistemleri
Uluslararası Ticaret

Finans
İnsan Kaynakları Yönetimi
Turizm ve Otel İşletmeciliği