AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istanbul Tersane Konferansi neden yapildi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
121.425
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Istanbul Tersane Konferansı neden yapıldı?​

Tersane Konferansı (23 Aralık 1876), Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki eyaletlerinin yönetim koşullarını düzenlemek üzere Avrupa ülkelerinin baskısı sonucu İstanbul’daki Haliç Tersaneleri’nde toplanmış uluslararası bir konferanstır.

Paris Barış Konferansı kim gitti?​

Dünya Savaşı sonunda barış antlaşmalarını hazırlamak amacıyla, İtilaf Devletleri arasında yapıldı. Konferansın kararlarına hakim olan beş devlet vardı: ABD, İngiltere, Fransa, Japonya ve İtalya. Konferansa esas itibariyle İngiltere ve Fransa hakim oldu.

Konferansı kim yapar?​

Konferansı kim yapar?
Konferans başlamadan önce konuşmacı, bir başka kişi tarafından dinleyicilere tanıtılarak takdim edilir; ardından konuşmacı konferansı sunmaya başlar. Konferansı sunarken konuşmacı, önceden konuyla ilgili gerekli araştırma ve incelemeleri yapmış ve konuya iyice hakim olacak biçimde hazırlanmış olmalıdır.

Istanbul Konferansı’nın toplanış amacı nedir?​

İstanbul Konferansı, (Tersane Konferansı) 23 Aralık 1876 tarihinde, Osmanlı Devleti’nin Balkanlarda bulunan eyaletlerinin yönetim koşullarını düzenlemek üzere Avrupa ülkelerinin baskıları sonucu İstanbul’da 23 Aralık’ta Kasımpaşa’da Bahriye Nezareti binasında toplanmış uluslararası bir konferanstır.

Tersane Konferansını kim topladı?​

Konferans Haliç Tersanesi`nde bulunan Bahriye Nezaretinde toplandığı için Tersane Konferansı adıyla tarihe geçmiştir. 23 Aralık 1876`da toplanan bu konferansa Prusya, İngiltere, Rusya, Fransa ve Osmanlı Devleti katıldı.

Paris Barış Konferansı kim tarafından düzenlenmiştir?​

Paris Barış Konferansı kim tarafından düzenlenmiştir?
Fransız Cumhurbaşkanı olan Raymond Poincare tarafından, Alman İmparatorluğu’nun yaklaşık yarım asır önce kurulduğu yer olan Versailles Sarayı’nın ünlü Aynalar Galerisi’nde yapılacak barış anlaşmasını detayları belirlendi. 18 Ocak günü başlayan konferansın çalışmaları 7 Mayıs’a kadar üç buçuk ay sürdü.

Konferans yapan kişiye ne denir?​

Konferansı gerçekleştiren alanındaki uzman kişiye de konferansçı denir. Konuşmacının dili seçilen konuya ve dinleyiciye göre değişmekle beraber dil açık ve anlaşılır olmalıdır.
 
İstanbul Tersane Konferansı'nın neden yapıldığına dair verdiğiniz bilgiler doğru. Osmanlı Devleti'nin Balkanlardaki eyaletlerinin yönetim koşullarını düzenlemek üzere Avrupa ülkelerinin baskısı sonucu İstanbul'da gerçekleşen bu uluslararası konferans, önemli bir tarihsel olaydır. Konferansın toplandığı Haliç Tersaneleri'nde bulunan Bahriye Nezareti binası, konferansa adını da veren "Tersane Konferansı" olarak bilinir.

Paris Barış Konferansı ise, dünya savaşı sonrasında barış antlaşmalarını hazırlamak amacıyla İtilaf Devletleri arasında düzenlenmiş bir konferanstır. Konferansa hakim olan beş devlet ABD, İngiltere, Fransa, Japonya ve İtalya olmuştur. Fransız Cumhurbaşkanı Raymond Poincare tarafından yönetilen bu konferans, tarihi Versailles Sarayı'nın Aynalar Galerisi'nde gerçekleşmiştir.

Konferansı düzenleyen kişiye "konferansçı" denir. Konferansçı, konuşması önceden hazırlanmış ve konuyla ilgili derinlemesine bilgi sahibi olan bir uzman kişidir. Konuşmasının açık, anlaşılır ve etkili olması için gerekli araştırmaları yaparak hazırlıklı olmalıdır.
 
Geri
Üst