AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istanbul Teknik Universitesi iyi bir universite mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Istanbul Teknik Üniversitesi iyi bir üniversite mi?​

Uluslararası saygın ve bağımsız bir değerlendirme kuruluşu olan QS World University Ranking 2010 yılı verilerine göre (www.topuniversities.com) İTÜ, mühendislik ve teknoloji alanında dünya genelinde 129. sırada ve Türkiye’de de 1. sırada yer aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi iyi bir üniversite mi?​

Karadeniz Teknik Üniversitesi iyi bir üniversite mi?
Trabzon’da diye çekinceniz hiç olmasın harika bir şehir ve harika bir Üniversite. Eğitim olarakta hiç yanılmamışım. Elektrik Labaratuvarları mükemmel derecede. Hocaları kaliteli ama bence bir öğrenci eğer kendi şehri dışında okuyorsa ona bir güzel kampüs gerek kendi şehrini unutturacak ve oda bu Üniversitede mevcut.

Teknik Üniversitesi ne oluyor?​

Teknik Üniversitesi ne oluyor?
Teknik üniversite (ya da bazen teknoloji enstitüsü veya politeknik), daha çok çeşitli teknik konular hakkında eğitim, öğretim ve araştırma yapan üniversitelerdir. Çeşitli dillerde farklı karşılıkları vardır. Fransızcada école polytechnique, Almancada Technische Hochschule gibi karşılıklar kullanılmaktadır.

İTÜ ne kadar burs veriyor?​

12 ay süreyle ayda 3000 ₺

Karadeniz Teknik Üniversitesinde hangi bölümler var?​

Karadeniz Teknik Üniversitesinde hangi bölümler var?
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Özel Üniversite mi?​

Karadeniz Teknik Üniversitesi Özel Üniversite mi?
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşının verdiği teklifin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla kabul edilmesi ile kurulmuştur….
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Kuruluş | 20 Mayıs 1955
Tür | Teknik Üniversite

Istanbul üniversitesi devlet üniversitesi mi?​

İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Türkiye’nin en eski devlet üniversitesidir.

İTÜ nakdi Burslar ne kadar?​

İTÜ nakdi Burslar ne kadar?
12 ay süreyle ayda 3000 ₺ Tablet Bilgisayar. 9 ay öğle yemeği bursu. Öğrenim süresince, İTÜ yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı (2 kişilik)

İstanbul Teknik Üniversitesi, mühendislik ve teknoloji alanında dünya genelinde 129. sırada ve Türkiye'de 1. sırada yer alarak uluslararası saygın bir konuma sahiptir. QS World University Ranking 2010 verilerine göre bu başarıya ulaşmıştır. Bunun yanı sıra, İTÜ öğrencilerine 12 ay süreyle ayda 3000 ₺ nakdi burs sağlamaktadır. Ayrıca öğrenim süresince İTÜ yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı da sunulmaktadır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ise Trabzon'da bulunan ve 1955 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kurulan bir teknik üniversitedir. Üniversitenin mükemmel düzeyde elektrik laboratuvarları olduğu belirtilmektedir. Bu üniversitede Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler bölümü bulunmaktadır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi devlet üniversitesi statüsündedir ve Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve arkadaşlarının teklifi sonucu 1955 yılında kurulmuştur.

Genel olarak teknik üniversiteler, çeşitli teknik konular üzerine eğitim, öğretim ve araştırma yapan kurumlardır. İTÜ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi teknik üniversiteler arasında yer almaktadır.

Geri