Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İstanbul Pilavı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İstanbul Pilavı nasıl yapılır
İstanbul Pilavı yapılışı

İstanbul Pilavı icin gerekli malzemeler:

Pirinc: 500 g
Tereyağı: 125 g
Ciğ badem ici: 100 g
Ciğ Antep fıstığı ici: 50 g
Safran (14 bardak suda yarım saat bekletilmiş) yarım cay kaşığı
tavuk goğus eti (kemiksiz): 300 g
İc bezelye (konserve): 100 g
Zencefil yarım cay kaşığı
Karabiber yarım cay kaşığı
Tuz yarım yemek kaşığı

imagesistanbulpilavitarifiresimli5ad408b8db60e

Yapılışı:

1 Tavuk eti yarım litre suyla ocağa konur, yumuşaymcaya kadar pişirilir Eksilen su tamamlanır Goğus etleri didilerek hazırlanır
2 Pirincler ılık tuzlu su ile 15 dakika ıslatılır Suyu suzulup yıkanır Uygun bir tencerede once, kabukları kaynar suda ıslatılarak soyulmuş bademler hafifce kavrulur Pirincler de ilave edilip kavrulur
3 Sıcak tavuk eti ve suyu, kabukları kaynar sudan gecirilerek soyulmuş Antep fıstığı, safran, bezelye, tuz ve karabiber katılıp karıştırılır Ağzı kapatılır 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika da hafif ateşte pişirilip 1520 dakika dinlendirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı
 
Geri
Üst