AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istanbul kentsel donusum kira yardimi ne kadar 2021?

Editör

Yeni Üye

Istanbul kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2021?​

Kentsel dönüşüm kira yardımları illere ve ilçelere göre değişkenlik gösteriyor. 2021 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı aylık 1.150 TL olarak açıklanmıştı. 2022 yılında kira yardımlarınada zam gelecek. 2022 yılında büyük şehirlerde kira yardımının 1500 TL civarında olması bekleniyor.

2022 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?​

Çevre Bakanlığı ile Belediyeler tarafından sağlanan bu yardımlar ikamet edilen şehre göre değişir. 2022 yılında taşınma yardımı alacak olan vatandaşlar büyük şehirlerde yaşamaları durumunda 2.300 TL’ye kadar ödeme alacaklar. Bu ödemeler nüfus yoğunluğu az olan illerde ise 1430 TL’ye kadar düşmektedir.

Sosyal yardım kira yardımı ne kadar?​

Sosyal yardım kira yardımı ne kadar?
Başvurular il Müdürlüklerine yapılır. İl Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletir. Kira yardımı aylık 535 Türk Lirasını, yardım süresi ise, 18 ayı geçemez. Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.

Istanbul kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?​

Istanbul kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?
Konut kiracılarına ve iş yeri kiracılarına farklı rakamlar ödeniyor. Taşınma yardımı kiracılar için illere göre değişmekle birlikte 1430 TL ile 2 bin 300 TL aralığına arttı. Sınırlı aynı hak sahiplerine defaten yapılan yardımın miktarı da 3 bin 575 TL ile 5 bin 750 TL aralığına yükseldi.

Kentsel dönüşüm taşınma parası ne kadar?​

DEVLET TAŞINMA YARDIMI OLARAK VATANDAŞA 2 BİN 300 LİRA Ankara, İstanbul ve İzmir de kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2 bin 300 lira olarak uygulanmaktadır.

2022 kira yardımı ne kadar olacak?​

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022’de 900 milyon TL’ye ulaşacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Meclis’ten geçen 2022 bütçesine göre; kentsel dönüşüm çerçevesinde bu senenin sonuna kadar 800 milyon TL, gelecek sene 900 milyon TL, 2023-2024 döneminde de 2,1 milyar TL kira yardımı gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 kaç ay ödeniyor?​

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 kaç ay ödeniyor?
Kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında kira yardımı süresi 18 ay olarak açıklandı. Tahliye tarihiyle beraber 1 yıl içinde, riskli yapının yıkıldığı tarih itibariyle 3 ayda yaşadıkları ilçe ve illerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere başvuru yapılıyor.

Merhaba! 2021 ve 2022 yıllarında İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Kentsel dönüşüm kira yardımları genellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyeler tarafından sağlanmakta olup, bu yardımlar ikamet edilen şehre, ilçeye ve hatta nüfus yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.

2021 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde kentsel dönüşüm kira yardımı aylık 1.150 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında bu yardımlara zam yapılması beklenerek, büyük şehirlerde kira yardımının yaklaşık 1.500 TL civarında olması öngörülmektedir.

Taşınma yardımı ise 2022 yılında büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların 2.300 TL'ye kadar ödeme alabilecekleri ifade edilmektedir. Nüfus yoğunluğu az olan illerde ise bu miktarın 1430 TL'ye kadar düşebileceği belirtilmiştir.

Sosyal yardım kira yardımı için ise başvuruların il müdürlüklerine yapılması gerektiği ve aylık 535 TL'ye kadar yardım alınabileceği, yardım süresinin ise 18 ayı geçemeyeceği vurgulanmıştır. Ayrıca, aylık kira bedelinin her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleneceği bilgisi paylaşılmıştır.

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımında konut kiracıları ve iş yeri kiracıları için farklı rakamlar ödenmektedir. Taşınma yardımı miktarının 1430 TL ile 2.300 TL arasında değiştiği, ayrıca aynı hak sahiplerine defaten yapılan yardımın miktarının da 3.575 TL ile 5.750 TL arasına çıktığı belirtilmiştir.

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresinin 2022 yılında 18 ay olduğu açıklanmıştır. Riskli yapının yıkıldığı tarih itibariyle 3 ay içinde ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine veya belediyelere başvuru yapılması gerektiği ifade edilmiştir.

2022 yılına ilişkin kentsel dönüşüm kira yardımlarının toplam boyutu da 900 milyon TL'ye ulaşacak şekilde planlanmıştır. Gelecek seneye yönelik bütçe planlamasında 2022 için 900 milyon TL, 2023-2024 dönemi için ise 2,1 milyar TL kira yardımı gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler konuyla ilgili daha detaylı bir fikir edinmenize yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri