AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversitenin fakülteleri arasında İşletme, Hukuk, Mimarlık, Sağlık Bilimleri ve İletişim gibi alanlar yer almaktadır. İşletme bölümü öğrencilere iş dünyasında gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflerken, Hukuk bölümü öğrencilere hukuki bilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için olanak sağlamaktadır. Mimarlık bölümü ise öğrencilere estetik anlayışlarını geliştirerek, tasarım becerilerini artırmayı amaçlamaktadır. Sağlık Bilimleri bölümü sağlık sektöründe uzmanlaşmayı hedeflerken, İletişim bölümü öğrencilere iletişim becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktadır.
İçindekiler

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Gelişim Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve yüksekokullar bünyesinde birçok bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitenin bölümleri arasında mühendislik, işletme, iletişim, sosyal bilimler, sağlık bilimleri, eğitim, güzel sanatlar ve spor bilimleri gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır.

Mühendislik Bölümleri Nelerdir?​

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin mühendislik fakültesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği gibi bölümler yer almaktadır.

İşletme Bölümleri Nelerdir?​

İşletme fakültesi altında İşletme, Uluslararası İşletme, Lojistik Yönetimi, Pazarlama, İnsan Kaynakları Yönetimi gibi çeşitli işletme bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere iş dünyasında yönetim ve organizasyon becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.

İletişim Bölümleri Nelerdir?​

İletişim fakültesi bünyesinde Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümler yer almaktadır. Bu bölümler, öğrencilere iletişim alanında bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Sosyal Bilimler Bölümleri Nelerdir?​

Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Psikoloji, Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere sosyal bilimler alanında teorik ve pratik bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.

Sağlık Bilimleri Bölümleri Nelerdir?​

Sağlık Bilimleri Fakültesi altında Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi gibi bölümler yer almaktadır. Bu bölümler, öğrencilere sağlık sektöründe uzmanlaşma imkanı sunmayı hedeflemektedir.

Eğitim Bölümleri Nelerdir?​

Eğitim Fakültesi bünyesinde İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi eğitim bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere eğitim alanında bilgi ve pedagojik formasyon kazandırmayı amaçlamaktadır.

Güzel Sanatlar Bölümleri Nelerdir?​

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Grafik Tasarımı, İç Mimarlık, Moda Tasarımı, Fotoğraf ve Video gibi bölümler yer almaktadır. Bu bölümler, öğrencilere sanatsal ve yaratıcı beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.

Spor Bilimleri Bölümleri Nelerdir?​

Spor Bilimleri Fakültesi altında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği gibi bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere spor alanında teorik ve pratik bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sunduğu bölümler ve programlar geniş bir yelpazeye sahiptir. Öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun olan bölümler arasından seçim yapabilir ve üniversitenin sağladığı eğitim imkanlarından faydalanabilirler. Üniversitenin web sitesi veya tanıtım broşürleri üzerinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde İşletme bölümü bulunmaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi‘nde Mimarlık bölümü öğrenci kabul etmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Halkla İlişkiler bölümü vardır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde Uluslararası İlişkiler bölümü bulunmaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi‘nde Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümü yer almaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi bulunmaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi‘nde Psikoloji bölümü öğrenci kabul etmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde İngilizce Öğretmenliği bölümü yer almaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi‘nde Sosyal Hizmetler bölümü bulunmaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde İnşaat Mühendisliği bölümü bulunmaktadır.

Geri