AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İstanbul Barosu Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
İstanbul Barosu Adres Değişikliği Nasıl Yapılır? İstanbul Barosu adres değişikliği için öncelikle baroya başvurmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeleri tamamladıktan sonra baro yönetimine teslim edebilirsiniz. Başvurunuz incelendikten sonra adres değişikliği işlemi gerçekleştirilecektir. Adres değişikliği için gerekli olan belgeler arasında kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ve baro aidatının ödendiğine dair belge bulunmaktadır. Başvurunuzun onaylanması durumunda yeni adresinize ilişkin bilgilendirme tarafınıza iletilir. İstanbul Barosu adres değişikliği işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için baro resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İçindekiler

İstanbul Barosu Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?​

İstanbul Barosu adres değişikliği yapmak isteyen avukatlar aşağıdaki adımları takip edebilir:
1. Adım: İstanbul Barosu’nun resmi internet sitesine girin. İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna “istanbulbarosu.org.tr” yazarak siteye giriş yapabilirsiniz.
2. Adım: Ana sayfada yer alan menüden “Hizmetler” bölümüne tıklayın. Açılan alt menüden “Adres Değişikliği” seçeneğini seçin.
3. Adım: Açılan sayfada “Adres Değişikliği Başvuru Formu”nu indirin ve formu dikkatlice doldurun. Formda istenen bilgiler arasında eski ve yeni adres bilgileri, iletişim bilgileri ve avukatlık sicil numarası yer alır.
4. Adım: Doldurduğunuz formu İstanbul Barosu’na teslim edin. Formu elden teslim edebileceğiniz gibi posta yoluyla da gönderebilirsiniz. İstanbul Barosu’nun iletişim bilgilerine internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
5. Adım: Başvurunuzun değerlendirilmesi bir süre alabilir. İstanbul Barosu yetkilileri başvurunuzu inceler ve adres değişikliği işleminizi tamamlar. Başvurunuz onaylandığında size bilgilendirme yapılır.
Önemli Not: Adres değişikliği işlemi için İstanbul Barosu’na başvurmanız gerekmektedir. Başvurunuzun onaylanması durumunda yeni adresiniz resmi olarak güncellenmiş olur ve İstanbul Barosu size bu konuda bilgilendirme yapar.

İstanbul Barosu Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?​

İstanbul Barosu adres değişikliği için dilekçe hazırlanmalıdır.
Adres değişikliği dilekçesi baro başkanlığına teslim edilmelidir.
Dilekçe ekinde kimlik fotokopisi ve yeni adres bilgileri bulunmalıdır.
Adres değişikliği için gerekli belgeler eksiksiz olarak sunulmalıdır.
Adres değişikliği işlemi için herhangi bir ücret ödenmemektedir.

İstanbul Barosu adres değişikliği dilekçesi elden veya posta ile gönderilebilir.
Adres değişikliği dilekçesi noter onayı gerektirmemektedir.
Adres değişikliği talebi en kısa sürede işleme alınmaktadır.
Adres değişikliği işlemi tamamlandıktan sonra yazılı bilgilendirme yapılır.
Adres değişikliği dilekçesi online olarak da gönderilebilir.

Geri