AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istahsizlik bir hastalik midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İştahsızlık bir hastalık mıdır?​

Klinik olarak iştahsızlık ya da farklı bir deyişle iştah azlığı, günlük yiyecek alım miktarındaki azalma ile karakterizedir. Hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı iştahsızlık, çoğunlukla soğuk algınlığı, mide ve sindirim problemleri, bağırsak ve karaciğer hastalıkları gibi faktörlere bağlı olarak görülebilir.

İştah açmak için ne yapabilirim?​

C vitamininden zengin taze meyve ve sebzeler tüketmeye özen gösterin. Tatları ve renkleri iştah açacaktır. Çinko ve B vitaminlerinden zengin yağsız et, deniz ürünleri, fındık, badem, bitki tohumları ve tam tahıl ürünlerinin tüketimi de iştahı artırır. Sağlıklı yağlar içeren avokado, fındık ve zeytinyağı kullanın.
Yemek yemek istemiyorum ne yapmalıyım?
Canınız yemek yemek istemediği günlerde, taze halde ayva kompostosu hazırlayarak tüketebilirsiniz. Ayva kompostosu, iştahı açan besinler arasında yer alır. Ölçülü miktarda ayva kompostosu tüketerek iştahınızı dengeli şekilde açabilirsiniz.
Iştahım yok ne yapmam lazım?

İştahsızlık ve kilo kaybı neden olur?​

Hemen hemen her insan hayatının bir döneminde iştahsızlık ya da kilo kaybı sorunu ile karşılaşabiliyor. İştahsızlık veya kilo kaybı birçok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. Bunlar soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları, bağırsak hastalıkları, karaciğer hastalıkları gibi birçok sebeplerle ortaya çıkabilir.

Ani kilo kaybı ne zaman tehlikeli?​

Medical Park Gaziantep Hastanesi İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzm. Dr. Mehmet Çakır, istemsiz olarak ayda 3 kilodan fazla kilo verilmesi ya da son 6 ay içinde vücut ağırlığının yüzde 10′ undan fazla kilo kaybedilmesinin araştırılması gereken önemli bir bulgu olduğuna dikkat çekti.
Sabah iştahı ne açar?
– Ahududu, ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, ada çayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane gibi bitkiler iştah açıcı özelliğe sahip olmaları ile bilinirler.
 
Geri
Üst