AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istah nasil kontrol altina alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iştah nasıl kontrol altına alınır?​

İştahınızı kontrol altına almanızı sağlayacak ipuçları
- Daha fazla su için. Susuzluk, beraberinde boş bir mideyi getirir.
- Hareket edin. Spor yapmak ve hareket etmenin iştahını arttırdığını düşünebilirsiniz.
- Kahvaltıyı atlamayın.
- Ara öğünler yapın.
- Lifli gıdalar tüketin.
- Yemeğinizi yavaş yiyin.
- Basit şekerden uzak durun.

Acıkmamak neden olur?​

Acıkmamak neden olur?
İştah kaybının nedenleri arasında hamilelik, metabolik problemler, kronik karaciğer hastalığı, KOAH, demans, HIV, hepatit, hipotiroidizm, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, kokain, eroin, hız, kemoterapi, morfin, kodein ve antibiyotik bulunur.

Açlık hissetmemek için ne yapmak lazım?​

Açlık hissetmemek için ne yapmak lazım?
Günlük olarak, yeterli su tüketimini mutlaka gerçekleştirmelisiniz. Beyaz ekmek, makarna, pirinç gibi besinler yerine; kepekli veya tam buğday içeren gıdaları tüketebilirsiniz. Kuru fasulye, nohut, mercimek, acı kırmızıbiber gibi besinlerin de tüketilmesi gerekir.

İştah kapatan şeyler nelerdir?​

En Boğazına Düşkünleri Bile Fazla Yemekten Vazgeçirecek 11 İştah Kesen Yiyecek
- Tokluğu hisset: Yulaf ezmesi.
- Yeşilliklerle dolu olsun lütfen: Salata.
- Sofrada daha çok yer açın onlara: Baklagiller.
- Mideniz bahar yeri: Karnabahar.
- Karnabaharın kuzeni sayılır: Brokoli.
- Tam bir efsane: Sarı leblebi.

Acıkmama hastalığı nedir?​

Acıkmama hastalığı nedir?
Anoreksiya, özellikle genç kadınlarda görülebilen bir hastalıktır. Yemek yiyememek ve hızla kilo kaybetmek olarak bilenen anoreksiya tedavi edilmediği takdirde kötü sonuçlara neden olabilir. Anoreksiya genellikle ergenlik çağındaki gençlerde başlar.

Insan kendini neden tok hisseder?​

Insan kendini neden tok hisseder?
Yaşlandıkça, sindiriminiz yavaşlar, bu nedenle daha uzun süreli tokluk hissetmeye başlarsınız. Koku, zevk veya görme duyunuz da zayıflayabilir. Bu, yiyeceklerin daha az çekici olmasını sağlayabilir. Hormonal değişiklikler, kronik bir hastalık ve ilaçlar da açlığınızı azaltabilir.

Tokluk hissi neden olmaz?​

Şekerli yiyecek ve içecekler tükettiğinizde kan şekeri düzeyiniz yükselir. Bu da insülin hormonunun salgılanmasına neden olur. Bunun doğrultusunda şeker seviyesi normalin altına düşerek açlık hissi yaşamanıza neden olur. Safranın sıvıyı tüketmesi bağırsağın dolmasını sağlayarak uzun süreli tokluk hissi yaşatır.
 
Iştah kontrolünü sağlamak için verdiğiniz ipuçları oldukça faydalı görünüyor.
Su içmek, metabolizmanın düzgün çalışmasını ve tokluk hissini artırarak fazla yemek yeme isteğini azaltabilir. Hareket etmek ise vücudu güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır ve enerji harcamanıza yardımcı olabilir. Kahvaltıyı atlamamak önemlidir çünkü bu şekilde gününüzü enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz.

Ara öğünler yapmak, kan şekerinizin dengeli kalmasına yardımcı olabilir ve ana öğünler arasında acıkmanızı önleyebilir. Lifli gıdalar tüketmek sindirimi yavaşlatarak tokluk hissi sağlayabilir. Yemeğinizi yavaş yemek, beyninize doyduğunuzun sinyalini göndermeye yardımcı olabilir ve bu şekilde fazla yemek yeme ihtimalinizi azaltabilir.

Basit şekerden uzak durmak da önemlidir çünkü hızlı bir enerji artışı sağlayarak ardından hızlı bir şekilde kan şekerinin düşmesine yol açabilir ve açlık hissi yaratabilir. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmek ve sağlıklı tercihler yapmak iştah kontrolünü sağlamanıza yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst