AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Issizlik sigortasi hizmetlerinin yurutulmesi hangi kurum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşsizlik sigortası hizmetlerinin yürütülmesi hangi kurum?​

İşsizlik sigortası primlerinin toplanmasından Sosyal Sigortalar Kurumu, diğer her türlü hizmet ve işlemlerin yapılmasından İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü görevli, yetkili ve sorumludur.
İşsizlik maaşı hangi kanunda?
Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, 4857 sayılı İş Kanunu- nun 39 uncu maddesine göre onaltı yaşından büyük işçiler için uygulanan aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde seksenini geçemez. –––––––– (1) Bu maddenin yürürlüğe gireceği tarih için 63 üncü maddenin (c) fıkrasına bakınız.
İşsizlik sigortası kanunu ne demek?
4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre, işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç …

4447 sayılı Kanun kimler yararlanır?​

4447 sayılı Kanunun geçici 31. maddesinde yer alan destekten ihale konusu iş üstlenen işyerleri hariç olmak üzere özel sektör işverenlerine ait işyerlerinde çalışan sigortalılar ile 5510 sayılı Kanunun Ek 9. maddesinin birinci fıkrası kapsamında ev hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla çalışan sigortalılardan dolayı …
İşsizlik sigortası nasıl yapılır?
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilmektedir.
Kimler işsizlik sigortası kapsamındadır?
İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi …

İşsizlik sigortası kanunu ne zaman çıktı?​

İşsizlik Sigortası Türk çalışma hayatında 4447 sayılı Kanun ile 1999 yılında yer almış bir uygulamadır. İlk prim tahsilâtını 2000 yılı Haziranında gerçekleştiren Fon, ilk ödemesini ise, 2003 yılında gerçekleştirmiştir.
4447 sayılı kanunu kim çıkardı?
‘Mezarda emeklilik’ artık geçerli hale gelmişken mücadeleye konulan ‘siyaset üstülük tezi’ güç kaybına neden olmaktadır. 4447 sayılı Kanun’un1 yasalaşma süreci, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in imzasıyla TBMM’ne sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu tasarısıyla başladı.
4447 sayılı Kanun geçici 19 madde hangi teşviki?
Eğer işyeriniz imalat ya da bilişim sektöründe faaliyette bulunuyorsa 4447 geçici 19. madde teşviki kapsamında işveren ve sigorta prim hisselerinin tamamı devlet tarafından karşılanacak. Bu tutar çalışanın prim ödeme gün sayısının günlük brüt ücreti ile çarpılması sonucu bulunan tutarı geçemeyecek.

İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları nelerdir?​

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.
 
Geri
Üst