Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Issizlik maasi almak icin hangi kod?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Işsizlik maaşı almak için hangi kod?​

İşten Çıkış Kodları
Kısa çalışma ödeneği idari para cezası ne kadar?
Nakdi ücretsiz izin desteğinden farklı olarak, kısa çalışma ödeneğinden yersiz faydalanma hususunda ayrıca bir idari para cezası öngörülmemiştir.
Iş veren kimdir?
Bir iş sözleşmesine dayanarak, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren denilmektedir.

Zorlayıcı Sebep ne demek?​

Bununla birlikte işverenin, idari tedbirler nedeniyle işyerinin kapatılması veya idari tedbirler kapsamına girmese dahi işyerindeki çalışmayı azaltması veya tamamen durması halinde işyerinden kaynaklanan bir zorlayıcı sebep ortaya çıkar.
Kısa çalışma ödeneği alan işçinin sigorta primi ödenir mi?
Ödenmeyen primlerin ne olacağı konusunda iktidardan ses seda yok. Salgın gerekçesiyle yaşama geçirilen kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamaları 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Kısa çalışma ve ücretsiz izin döneminde işçilerin emeklilik sigorta primleri yatırılmadı.
İş veren ne anlama gelir?
İş Kanunu m. 2/1: Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren denir.
Zorlayıcı neden ve zorunlu neden kavramları zaman zaman bir- birleri yerine kullanılan ancak birbirleriyle tam olarak paralel olmayan kavramlardır. Nitekim zorunlu nedenler, zorlayıcı nedenler ve umulma- yan halleri de kapsayan ve bunların kapsamına girmeyen bir takım olay veya olguları da içeren bir kavramdır.
Mücbir zorlayıcı neden ne demek?
İşyerinde işlerin koronavirüs nedeniyle işverenin kararıyla tamamen durması, İş Kanunu m. 24/3 uyarınca; işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebep olarak kabul edilir.
Kod 49 işten çıkarma nedir?
Kod 49: İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması demektir.
 
Geri
Üst