Issizlik maasi alan kisi ise baslarsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
248.083
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işsizlik maaşı alan kişi işe başlarsa ne olur?​

İşten çıkartılanlardan işsizlik ödeneği alma hakkı bulunanlar ödenek almakta iken 90 gün içinde bir işe girerlerse işsizlik ödeneği aldıkları döneme ait sigorta primleri işsizlik fonundan karşılanacak.

Işsizlik maaşı hangi hallerde kesilir?​

Kurum tarafından önerilen meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimini haklı bir neden göstermeden reddeden veya kabul etmesine karşın devam etmeyen ve haklı bir nedene dayanmaksızın Kurum tarafından yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyen sigortalı …
Işsizlik maaşı almak için ne gerekiyor?
İşsizlik maaşı alma şartları arasında; hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak da bulunuyor.

Işsizlik maaşı kimler alabilir?​

İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödenir. Sigortalı işsizler, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ile birlikte her hangi bir PTTBank şubesine başvurarak işsizlik ödeneklerini alabilirler.

İşsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?​

İşsizlik maaşı almaktayken, maaşın süresi dolmadan sigortalı işe giren kişinin işsizlik maaşı kesilir. Bu kişinin işsizlik maaşı almak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde, daha önceden hak edilen işsizlik maaşı süresi dolduruluncaya kadar işsizlik maaşı ödenir.
İşsizlik maaşı son 120 gün şartı kalktı mı?
Ayrıca aranan şart, 120 gün prim ödenmiş olması değil, hizmet akdinin devam etmiş olması. Kısa çalışma nedeniyle son 120 gün prim ödenmemiş olması, kısa çalışma döneminde hizmet akdine tabi olunmadığı anlamına gelmez. Kısa çalışma döneminde hizmet akdi devam ettiğinden “son 120 gün” şartı yerine getirilmiş sayılır.
– Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, – Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, – Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.
Işsizlik maaşı kaç ay alınıyor?
İşsizlik ödeneği başvuruları, başvuruyu izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılır. İşsizlik ödeneği ise, işsizlere her ayın beşinde aylık olarak ödenir. Ödeme tarihini öne çekmek konusunda ise, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yetkilidir.
 
Geri
Üst