Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ISS ayari nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

ISS ayarı nasıl yapılır?​

Internet Information Services (IIS) Kurulumu (Resimli Anlatım)
- Açılan pencerede ‘Windows özelliklerini aç veya kapa’ menüsüne tıklıyoruz.
- Açılan pencerede ‘Internet Information Services’ kutucuğu işaretlenir.
- Gerekli işaretlemeler yapıldıktan sonra ‘Tamam’ butonuna tıklayıp kurulum başlatılabilir.

IIS nasıl girilir?​

- Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.
- Gelen pencerede Site Name (Site Adı) kutusuna eklemek istenilen Web sitesinin ismi girilir.
IIS nedir nasıl kurulur?​
Başlat > Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç/Kapat ve açılan pencereden Internet Information Services seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneği işaretledikten sonra tamam veya ok düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Inetpub ne demek?​

Inetpub ne demek?
İnetpub klasörü, Microsoft Internet Information Services (IIS) için varsayılan klasördür ve Microsoft sunucu işlemleri için alt klasörler içerir – örneğin, wwwroot, http, ftp için ftproot vb. Aracılığıyla web sunucusunda yayınlamak için dosyalar içermelidir.

ISS nasıl girilir?​

ISS nasıl girilir?

IIS 10 Express Nedir?​

Internet Information Services (IIS) 10.0 Express, IIS’nin geliştiriciler için iyileştirilmiş ücretsiz, basit ve kendi içinde sürümüdür. IIS 10.0 Express, web sitelerini geliştirmek ve test etmek için en güncel IIS sürümünün kullanılmasını kolaylaştırır.

IIS yöneticisi nasıl açılır?​

Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.
IIS nedir ne işe yarar?​
Kısaca IIS olarak bilinen Internet Information Services esnek yapılı ve genel kullanım için Microsoft tarafından Windows sistemlerde çalışmak üzere geliştirilmiş bir web sunucudur. Bu sunucu istenilen HTML sayfalarına ya da dosyalarına cevap vermektedir.

Merhaba! ISS (İnternet Bilgi Servisleri) ayarlarının nasıl yapılacağı ve IIS (Internet Information Services) hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. İzin verirseniz sırasıyla sorularınızı cevaplayayım:

1. **IIS nasıl girilir?**
- IIS yönetim arayüzüne girmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Başlat > Control Panel (Denetim Masası) > Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) > IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi)

2. **Inetpub ne demek?**
- İnetpub klasörü, Microsoft Internet Information Services (IIS) için varsayılan klasördür ve web sunucusunda yayınlamak için dosyalar içermelidir. Örneğin, wwwroot, http, ftp için ftproot gibi alt klasörleri içerir.

3. **IIS 10 Express Nedir?**
- Internet Information Services (IIS) 10.0 Express, geliştiriciler için iyileştirilmiş ücretsiz ve basit bir şekilde geliştirilmiş bir IIS sürümüdür. Web sitelerini geliştirmek ve test etmek için kullanışlıdır.

4. **IIS yöneticisi nasıl açılır?**
- IIS yönetim arayüzüne girmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Start (Başlat) > Control Panel (Denetim Masası) > Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) > IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi)

5. **IIS nedir ne işe yarar?**
- IIS, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir web sunucusudur. Esnek yapısı sayesinde genel kullanım için Windows sistemlerinde kullanılır. İstenilen HTML sayfalarına veya dosyalara cevap verir, web sunucusu görevini yerine getirir.

Eğer başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım. İyi günler!

Geri