AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İsrailoğulları nedir? anlamı

zeberus

Yeni Üye
İsrailoğulları nedir? anlamı

Ya'kUb aleyhisselamın, on iki oğlundan gelen evladı ve torunları Ya'kUb aleyhisselamın diğer adı İsrail olduğu icin, soyundan gelenler bu isimle anılmışlardır

Allahu teala, Kur'anı kerimde mealen buyurdu ki:

Îsa bin Meryem de bir zamanlar şoyle demişti: Ey Beni İsrail! Ben size Allahu teala tarafından gonderilmiş bir peygamberim Benden evvel (gonderilmiş olan) Tevrat'ın tasdikcisi, benden sonra gelecek bir peygamberi de mujdeleyici olarak geldim, ki o peygamberin ismi Ahmed'dir (Muhammed'dir) (Saf sUresi: 6)

Beni İsrail yetmiş bir fırkaya ayrılmıştı Bunlardan yetmişi Cehennem'e gidip, ancak bir fırkası kurtulmuştur (Hadisi şerifSuneni TirmiziMilelNihal Tercumesi)

Ummetimin alimleri, Beni İsrail'in peygamberleri gibidir (Hadisi şerifMektUbatı Rabbani)

Beni İsrail YUsuf aleyhisselamdan sonra Mısır'da coğaldı Fakat burada zulum ve hakaret gorduler Bu durum MUsa aleyhisselam zamanına kadar devam etti MUsa aleyhisselam onları Mısır'dan alıp Şeria vadisinin doğusundaki bolgeye yerleştirdi Zamanla hazreti MUsa'nın dinine uyanlar azaldı Hazreti Îsa gelince, MUsa aleyhisselama verilen Tevrat'ın hukmunu kaldırdı Beni İsraile, hazreti Îsa'nın dinine uymak lazım oldu Fakat onlar, Îsa aleyhisselama iman etmeyip, Tevrat'a uymakta inad ettiler Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam son peygamber olarak gelince de Îsa aleyhisselamın dininin hukmu kalktıHerkesin İslamiyete uyması lazım oldu Fakat Beni İsrail Peygamber efendimizi kıskandıklarından O'nun peygamberliğine ve İslamiyete inanmadılar
(Harputlu İshak Efendi, Nişancızade, Rahmetullah Efendi)

Geri