Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Israfil kiyamete kadar ne yapiyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Israfil kıyamete kadar ne yapıyor?​

İsrâfil’in birinci üflemesi ile yer ve gökteki bütün canlılar ölecek ve dünya hayatı sona erecektir. İkinci defa üflemesiyle de bütün canlılar dirilecek ve ahiret hayatı başlayacaktır. İsrâfil, Sûr’a üfüreceği için, Sûr Meleği de denilmiştir.
Israfil sur a üfledi mi?
İsrâfil kıyamet gününde Allah’ın emri ile iki defa Sûr’a üfleyecektir. “Sûr’a üflenir ve Allah’ın dilediği kimseler dışında göklerdeki herkes ve yerdeki herkes ölür.

Kıyamette melekler de ölecek mi?​

Her bir varlığın kıyamet vaktinde ölmesi o varlıkta vazifesi olan meleğin görevini bırakması anlamına gelir. Kıyametle bütün meleklerin görevleri bitmesinden dolayı artık ölüm sırası onlara gelmiş sayılır ve kıyamet vaktinde vazifesi biten tüm melekler sırasıyla ölürler.
Sura üflendiğinde ne olacak?
Kur’an’da “İsrafil” olarak ismi geçmemektedir. Ancak, kıyametin vukûu ile ilgili ayette “(İsrafil tarafından birinci sefer) Sûr’a üflenince Allah’ın dilediği (melekler) müstesna göklerde olanlar ve yerde olanlar bayılırlar (ölürler).

İsrafil’in görevleri nelerdir kısaca?​

Hazret-i İsrafil aleyhisselam’ın da görevi sur’a üflemektir. Allah (C.C)’nin emri ile iki defa kıyamet günü sura üfleyecektir. Zümer suresi 68. ayetinde Hz. İsrafil (A.S)’ın görevine dair bilgi verilmiştir.
4 büyük melek ve görevleri nelerdir?
Ayrıca Cebrail tüm meleklerin en büyüğü ve en üstünü anılır. Mikail’in görevi doğa olaylarını idare etmektir. İsrafil’in görevi kıyamet günü sûra üflemektir. Azrail’in görevi ise canlıların canını almaktır, bu nedenle ölüm meleği (melekü’l mevt) olarak da anılmıştır.

Sûr nerede Üflenecek?​

Kelime olarak sûr, “seslenmek, boru, üflenince ses çıkaran boynuz” anlamlarına gelir. Terim olarak “kıyametin kopuşunu belirtmek ve kıyamet koptuktan sonra bütün insanların mahşer yerinde toplanmak üzere dirilmelerini sağlamak için İsrâfil (a.s.) tarafından üfürülecek olan boru”ya sûr denilir.
Azrail en son kendi canını alacak mı?
Kur’an-ı Kerim’e göre Azrail aleyhisselam herkesin canını aldıktan sonra kainatta tek Allah-u Teala ile o kalacaktır. Allah-u Teala Azrail aleyhisselam’ın canını alacak ve kainatta tek kalacak.

Melekler cennete gider mi?​

Fakat bu meleklerin isimlerinin ve görevlerinin neler olduğu konusunda net bir bilgi verilmemektedir. Fakat cennete görevli olan meleklerin başının Rıdvan olduğu bilinmektedir. Cennette görev üstlenen meleklere, cennete girmeye hak kazanmış olan kulları karşılar ve onlara yol gösterirler.
Ahiret hayatında insanların Allah’a hesap vermek için toplandıkları güne ne ad verilir?
Kıyamet gününden sonra bütün insanların bir arada toplanacağı yere mahşer günü veya mahşer denilmektedir.

Kıyamet günü neler olacak?​

Zerdüştlük, Hristiyanlık ve İslam gibi dinlerde ölülerin dirilerek mahşerde (toplanma yeri) toplanacağına, hayattayken yaptıkları iyilik ve kötülükler için hesap vereceklerine ve haklarında hüküm verileceğine, bunun sonucunda iyilerin cennete, kötülerin ise cezalarını çekmek üzere cehenneme gideceğine inanılır.
Melekler ve görevleri nelerdir?

Azrail can alırken ne söyler?​

Azrail mümin bir kimsenin canını alırken ona selam verir ve nazik davranır. Ancak zulüm yapan kötü kişilerin canını alırken onların sırtına vurur ve kötü sözler söyler. “Sizin için görevlendirilen ölüm meleği canınızı alacak, sonra Rabbinize döndürüleceksiniz.” (Secde, 11) ayetinde Hz. Azrail’den bahsedilmektedir.
Kıyametin kopacağını bildiren melek hangisi?
Dört büyük melekten bir diğeri olan İsrafil (a.s.) ise kıyamet zamanının habercisi olan bir melektir. Sur üflemek ile görevlendirilmiştir. Sur isimli aleti iki defa üfleyecektir. İlk defa Sur aletini üflediği zaman kıyamet kopacaktır.

İsrafil kuranda geçiyor mu?​

İsrafil İslam’ın dört büyük meleklerinden olan meleklerden biridir. İsrafil kelimesinin kökeni İbranice olduğu kabul edilmiştir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de İsrafil aleyhisselam’n adından söz edilmemektedir.
 
Geri
Üst