- Konu Yazar
Ispanya eğitim programını kim hazırlar?
İspanya’daki eğitim sistemi, Ministerio de Educación (Eğitim Bakanlığı) tarafından düzenlenir ve İspanyol üniversiteleri hem resmi hem de resmi olmayan dereceler sunar.Ispanya’da üniversiteler ücretli mi?
İspanya’daki üniversitelerin yıllık ücretleri 6.000 € ile 20.000 € arasında değişkenlik göstermektedir. Yüksek lisans programları ise 6.000 € ile 22.000 € arasında değişmektedir.Ispanya’da hangi dersler var?
Ispanya’da hangi dersler var?İspanya’da eğitim sistemi üç aşamaya ayrılmıştır: ilköğretim (6-12 yaş), orta öğretim (12-16 yaş) ve “Bachillerato” (16-18 yaş). Orta öğretimde zorunlu olan dersler: Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Beden Eğitimi, Yabancı Dil (İngilizce), Matematik, Müzik ve Teknoloji’dir.
Ispanya’da lise kaç yıl?
Ispanya’da lise kaç yıl?İspanya’da lise eğitimi ortaöğretime dahildir ve toplam dört yıl sürer.
Ispanya eğitim sistemi nasıl?
Zorunlu eğitimin süresi 10 yıldır. Geri kalan %5’lik bölüm ise ya üniversite denginde fakat özel yapısı gereği üniversite sayılmayan öğrenim kurumlarında (Yüksek Sanat öğrenimi veya Yüksek Askeri öğrenim); ya da yüksek düzeyde mesleki öğrenim yapan kurumlarda eğitim görürler. …Ispanya’da nasıl üniversite okunur?
İspanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerden İspanyolca /İngilizce yeterlilik belgesi istenmektedir. İngilizce için TOEFL ve IBT sınavlarından 80 civarı ya da IELTS sınavından 5,5 -6,5 not alınması, İspanyolca için ise B2 seviye yeterliliği belgesi aranmaktadır.Ispanya eğitim sistemi iyi mi?
Ispanya eğitim sistemi iyi mi?İspanya üniversiteleri, Avrupa’da en saygın ve kaliteli eğitim veren okullar arasındadır. Devlet üniversitelerinin ücretleri 1.000 ile 3.000 Euro arasında değişebilmektedir. Özel üniversitelerde fakülte ve bölüme bağlı olarak eğitim ücreti ortalama 6.000 ile 12.000 Euro arasındadır.
Ispanya’da Türk okulları var mı?
Ispanya’da Türk okulları var mı?Evet var. Genellikle Türk öğrenciler üniversite kampuslarında düzenlenen yaz okullarını tercih ediyor. İspanya’da yaz okulları için en çok tercih edilen şehirler arasında Alicante , Barcelona, Cadiz, Granada, Madrid, Malaga, Marbella, Salamanca, Sevilla, Tenerife, Valencia sayılabilir.