Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 yumurta
1 kalıp beyaz peynir
1 bardak domates sosu
Karabiber, tuz
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
2 kaşık un
Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Ispanaklar ayıklanır ben köklerini kesmiyorum güzelce temizliyorum.
Sirkeli suda bütün olarak bekletiyorum.
Yıkadıktan sonra tekrar tek tek yıkıyorum bıçakla kesiyorum.
Sap kısımlarını ayırıyorum.
Tekrar yıkıyorum ıspanak temizlemesi çok zordur zahmetlidir ben hazır almıyorum tekrar tekrar yıkıyorum yapraklarını kullanacağım için saplarını da yemek yapıyorum.
Başka tarafta tavada doğradığım soğanları, sarımsağı ,sıvı yağda soteleyip içine domates sosu meskende yazdan yapılmış sosu koyup içine yıkanmış temizlenmiş ıspanak yapraklarını ek edip sotelemeye devam ediyoruz
Soteledikten sonra içine bir yumurta ,yoğurt ,tuz, karabiber ,iki kaşık un ,peynir ek edilip güzelce karıştırılır
Yağlanmış borcama dökülür kaşıkla düzeltilir.
180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Beş dakika evvel fırından çıkarıp üzerine kaşar serpilip tekrar fırına verip kızartılır mutfaktan mis üzere kokular gelmeye başlar.
Üzeri kızarınca fırından alınır servis tabağına alınıp ailemizle çocuklarımızla afiyetle tüketilir afiyet bal olsun çayın yanındada tüketilir.
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 yumurta
1 kalıp beyaz peynir
1 bardak domates sosu
Karabiber, tuz
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
2 kaşık un
Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Ispanaklar ayıklanır ben köklerini kesmiyorum güzelce temizliyorum.
Sirkeli suda bütün olarak bekletiyorum.
Yıkadıktan sonra tekrar tek tek yıkıyorum bıçakla kesiyorum.
Sap kısımlarını ayırıyorum.
Tekrar yıkıyorum ıspanak temizlemesi çok zordur zahmetlidir ben hazır almıyorum tekrar tekrar yıkıyorum yapraklarını kullanacağım için saplarını da yemek yapıyorum.
Başka tarafta tavada doğradığım soğanları, sarımsağı ,sıvı yağda soteleyip içine domates sosu meskende yazdan yapılmış sosu koyup içine yıkanmış temizlenmiş ıspanak yapraklarını ek edip sotelemeye devam ediyoruz
Soteledikten sonra içine bir yumurta ,yoğurt ,tuz, karabiber ,iki kaşık un ,peynir ek edilip güzelce karıştırılır
Yağlanmış borcama dökülür kaşıkla düzeltilir.
180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Beş dakika evvel fırından çıkarıp üzerine kaşar serpilip tekrar fırına verip kızartılır mutfaktan mis üzere kokular gelmeye başlar.
Üzeri kızarınca fırından alınır servis tabağına alınıp ailemizle çocuklarımızla afiyetle tüketilir afiyet bal olsun çayın yanındada tüketilir.