AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı , Tavuklu, Kremalı

SoruCevap

Yeni Üye
Ispanaklı , Tavuklu, Kremalı Tanımı İçin Gereçler
1kg ıspanak
1 adet tavuk göğsü
5-6 adet patates
1 paket rendelenmiş kaşar peyniri
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Kırmızı biber
2 paket krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Kurkuma ( zerdeçal)

Ispanaklı , Tavuklu, Kremalı Tanımı Yapılışı

Ispanaklar temizleyelim tavukları kuşbaşı doğrayalım.
Patatesleri soyup yuvarlak iri iri doğrayalım ve bir iki dk hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Soğanları az yağda kavuralım ,kırmızı biber koymak isteyenler etlerden evvel biberleri koya bilir ve etleri soğanların üzerine koyup kavurmaya devam edelim.
Daha sonra baharatlarını ekleyelim tuzunu koyalım, suyunu salınca kısık ateşte pişene kadar ağzını kapatalım.
Haşladığınız patatesleri cam bir tepsiye alalım pişen erlerin üzerine kremaları koyalım . ( ocağın altı çok kısık olmalı ki kremalar kesilmesinler )
Kreme kaynamaya başlayınca onları da patateslerin üzerine yaylım sarımsakları tıpkı tencerede hafif kavuralım ve doğradığımız ıspanakları da ek edelim.
Hafif suyu kalıncaya kadar kavuralım ben karabiber ve tuz atıyorum lakin siz daha farklı baharatlarda kullana bilirsiniz.
Ispanaklarında erlerin üzerine yayıp 10 dk fırına sürelim .
Daha sonra peynirleri de üzerine serpip kızarsan kadar180 derecelik fırında pişirilir .
Afiyet olsun pirinç pilavı ile çok seviyorlar benim kiler basmati pilavı ile daha çok seviyorlar.

Geri