AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Tava Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için;
1 kg ıspanak
2 adet orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pul biber,toz kırmızı biber,az karabiber
Küçük bir kase peynir(ben tulum kullandım)

Ispanaklı Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için unu ve tuzu yoğurma kabına alalım.
Suyu denetimli bir biçimde ekleyerek sert kıvamda bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendirelim.
Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Bezelerinde üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp biraz dinlenmeye bırakalım.
Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Bunun için ıspanakları güzelce yıkayıp süzdükten sonra çok ince olmayacak biçimde doğrayıp bekletelim.
Tavaya doğranmış soğanları alıp sıvı yağla kavurmaya başlayalım.
Soğanlar yumuşadığında ıspanakları ekleyip sotelemeye başlayalım.
Baharatları da ekleyip beş dakika soteledikten sonra ocaktan alalım.
İç harcımız ılıdıktan sonra içerisine peyniri ekleyip karıştıralım.
Dinlenen bezeleri hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Bütün bezeleri açtıktan sonra bir kenarına iç harcından koyup başka tarafını üzerine kapatıp d formu verelim.
Kenar kısımlarını ruletle ya da çay tabağı kenarıyla kesip alalım.
Pişmeye hazır olan böreklerimizi tavada gerili önlü pişirelim.
Pişen böreklerimizin iki yüzüne çabucak yağ(tereyağ ya da margarin isteğe bağlı olarak)sürelim. Afiyet olsun.
Piştikten sonra da artlı önlü yağ sürerseniz lezzeti ikiye katlarsınız.
Ispanaklı Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst