Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı ıspanak püresi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Yarım paket kremşanti (Toz halinde)
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yıkanıp temizlenmiş ıspanakları blender ile çekip, 1 su bardağı ıspanak püresi elde edin. Bir kapta yumurta ve şekeri mikser ile 3 dakika boyunca çırpın.
Süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından vanilin, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın.
Hazırlanan kek harcından 2 adet muffin kağıtlarına paylaştırın. Kalan kek harcını yağlanmış tart kalıbına dökün. Ben 22 cm’lik bir kalıp kullandım. Muffin kağıtlarına ayırdıklarımızı üzeri için kullanacağız.
Hepsini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen keki ters çevirerek soğumaya bırakın.
Kreması için; süt, nişasta ve unu bir tencereye alarak kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra yarım paket toz kremşantiyi ilave ederek mikserle çırpın.
Soğuyan muffin kağıtlarındaki kekleri çıkartarak doğrayıcıdan geçirin. Kekimizi de çevirdikten sonra ortasına kremayı dökün.
Üzerine ufalanmış kekleri serpin. Kremanın kıvamının oturması için mutlaka buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı ıspanak püresi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Yarım paket kremşanti (Toz halinde)
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yıkanıp temizlenmiş ıspanakları blender ile çekip, 1 su bardağı ıspanak püresi elde edin. Bir kapta yumurta ve şekeri mikser ile 3 dakika boyunca çırpın.
Süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından vanilin, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın.
Hazırlanan kek harcından 2 adet muffin kağıtlarına paylaştırın. Kalan kek harcını yağlanmış tart kalıbına dökün. Ben 22 cm’lik bir kalıp kullandım. Muffin kağıtlarına ayırdıklarımızı üzeri için kullanacağız.
Hepsini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen keki ters çevirerek soğumaya bırakın.
Kreması için; süt, nişasta ve unu bir tencereye alarak kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra yarım paket toz kremşantiyi ilave ederek mikserle çırpın.
Soğuyan muffin kağıtlarındaki kekleri çıkartarak doğrayıcıdan geçirin. Kekimizi de çevirdikten sonra ortasına kremayı dökün.
Üzerine ufalanmış kekleri serpin. Kremanın kıvamının oturması için mutlaka buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı