Ispanaklı Tart Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 avuç yıkanıp doğranmış ıspanak (Haşlamadım)
1 su bardağı su
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
2 avuç kadar ceviz yahut fındık
Muhallebisi için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet vanilya(ben katmadım fakat katılabilir)

Ispanaklı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce doğranmış yıkanmış ıspanağı robota ekleyip üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip güzelce çektirelim kenarda beklesin.
Yumurtayı şekerle beyazlayana kadar çırpalım.
Üzerine sıvı yağ ve ıspanağı ekleyelim.
Ardından unu(elerseniz daha âlâ olur) vanilya ve kabartma tozunu atalım ve karıştıralım.
Tart kalıbının içini düzgünce yağlayalım (tereyağıyla yaptım) karışımımızı dökelim.
Önceden ısıttığımız fırında 25 yahut 30 dk denetimli halde pişirelim (fırından fırına değişiyor,)
Üzerine bıçak batırdığımızda cıvık değilse fırından çıkartalım. Biraz soğumasını bekleyelim.
Üzerindeki hafif kahverengi olan kısmı bıçakla kesip robotta çektirelim, un ufak olsun.
Bu ortada muhallebisini yapmaya başlayalım.
Bütün gereçleri tereyağı hariç katıp orta ateşte pişirelim fokurdayınca altını kapatalım ve içine tereyağını ekleyip karıştıralım.
Bir kenarda hafif soğumasını bekleyelim(üzeri kabuk bağlanmasın diye ortada karıştıralım).
Kekimizi servis tabağına karşıt çevirip orta çukur kısmına muhallebiyi dökelim.
Üzerine ceviz ya da fındık varsa damla çikolata koyalım.
Un ufak ettiğimiz kek modüllerini da üzerini kaplayalım.
Dolapta biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst