Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için materyaller:
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 kesme şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Un göz kararı kulak göğsü yumuşaklığında hamur olacak
İç gereci:
1 kilo ıspanak
3 tane büyük uzunluk kuru soğan
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzerini yağlamak için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su

Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yaş mayamızı kesme şeker ve ılık suyla etkinleştirelim kabarsın .
Öbür tarafta unumuzu yaklaşık dört buçuk beş su bardağı kadar tuz sıvı yağı da koyalım .
Derin bir kabın içine ılık süt ,ılık suyu da yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğuralım.
Hamur ne çok sert ne de ele yapışacak kulak göğsü yumuşaklığında olacak. (unu göz kararı kullanıyorum şayet ki hamuru yoğururken hamur çok cıvık olursa azar azar denetimli un ekleyebilirsiniz )
Hamur 1 saat dinlenip kabarsın üzerini hoş örtün ki çabuk kabarsın.
İç materyalinin hazırlanışı; Ispanakları temizleyip yıkıyoruz bir tepsinin içinde üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpip ıspanakları hoş ovuyoruz.
Ispanakların suyunu hoş sıkıp öbür kabın içine alıyoruz
Soğanları yemeklik doğrayıp tuzla ovuyoruz sudan geçirip suyunu sıkıp ıspanakların üzerine koyuyoruz .
Sıvı yağ, tuz toz kırmızı biber, karabiber ,baharatlar dileğe nazaran iç gerecimizi hoş karıştırıp hamuru açıp içine koyuyoruz.
Fotoğraflardaki üzere 190 dere fırında altı üstü kızarınca fırından alıp üzerlerini yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı su karışımıyla fırından çıkar çıkmaz yağlıyoruz ( püf noktası da bu).
Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst