Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
İç harcı için malzemeler;
1 bağ ıspanak
1 kepçe zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Peynir
Yufka için sos;
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcın hazırlanışı:Öncelikle ıspanakları yıkayarak süzmeye bırakıyoruz.
Daha sonra soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağı ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra içine salçamızı sürerek salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
En son kapattıktan sonra baharatlarımızı atıp karıştırıyoruz.
Daha sonra yıkamış olduğumuz ıspanakları ve istediğimiz kadar peynir(ben salamura köy peyniri kullanıyorum) içine koyarak karıştırıyoruz. (ıspanakların iyice süzülmüş olmasına özen gösterin ya da iyice sıkın çünkü sulanıyor. ).
Yufka sosun hazırlanışı:Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı ve kabartma tozunu bir kaba alarak iyice çırpıyoruz.
Böreğin hazırlanışı:Yufkaları fotoğrafta gördüğünüz gibi ortadan keserek( tüm olunca çok kalın oluyor) sosumuzu fırça yardımıyla sürüyoruz.
Kenar kısmına iç harcımızdan koyup kenarlarını içerisine katlayarak rulo şeklinde tepsimizin boyutunda sarıyoruz. Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım.
4 adet yufka ile bir borcam oluyor.
Hepsini tek tek bu şekilde yapıp borcama dizdikten sonra üzerine kalan sosumuzdan sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fanli olarak 30-35 dakika pişiriyoruz.Şimdiden afiyet olsun Börekte soğan peynir mi demeyin muhteşem oluyor mutlaka deneyin
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
İç harcı için malzemeler;
1 bağ ıspanak
1 kepçe zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Peynir
Yufka için sos;
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcın hazırlanışı:Öncelikle ıspanakları yıkayarak süzmeye bırakıyoruz.
Daha sonra soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağı ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra içine salçamızı sürerek salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
En son kapattıktan sonra baharatlarımızı atıp karıştırıyoruz.
Daha sonra yıkamış olduğumuz ıspanakları ve istediğimiz kadar peynir(ben salamura köy peyniri kullanıyorum) içine koyarak karıştırıyoruz. (ıspanakların iyice süzülmüş olmasına özen gösterin ya da iyice sıkın çünkü sulanıyor. ).
Yufka sosun hazırlanışı:Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı ve kabartma tozunu bir kaba alarak iyice çırpıyoruz.
Böreğin hazırlanışı:Yufkaları fotoğrafta gördüğünüz gibi ortadan keserek( tüm olunca çok kalın oluyor) sosumuzu fırça yardımıyla sürüyoruz.
Kenar kısmına iç harcımızdan koyup kenarlarını içerisine katlayarak rulo şeklinde tepsimizin boyutunda sarıyoruz. Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım.
4 adet yufka ile bir borcam oluyor.
Hepsini tek tek bu şekilde yapıp borcama dizdikten sonra üzerine kalan sosumuzdan sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fanli olarak 30-35 dakika pişiriyoruz.Şimdiden afiyet olsun Börekte soğan peynir mi demeyin muhteşem oluyor mutlaka deneyin
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı